Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu, Kadıköy Adalar iskelesinde protesto gösterisi düzenledi. Grup, adalara giden vatandaşlara faytona binmeme çağrısı yaptı.
Kadıköy Adalar iskelesinde bir araya gelen Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu üyeleri protesto gösterisi düzenledi. Platform üyeleri, Adalara giden vatandaşlara faytona binmeme çağrısı yaptı. Grup daha sonra üzerinde art fotoğrafı bulunan pankart açtı.
Grup adına açıklama yapan Elif Narin, “İki yıldır Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu olarak hep söyledik ve söylemeye ve haykırmaya devam ediyoruz. Atlar için köleliğin hüküm sürdüğü adalarda ve Türkiye’de faytonculuk yapılan her yerde adına kaza denilen seri cinayetlere, faytonculuk adı altında atlara yapılan zulme derhal son verilmelidir. Özellikle Adalar’da her yıl 500’den fazla at sömürüldükleri süre zarfında çeşitli hastalıklar veya sakatlanma gibi nedenlerle mezbahaya gönderilmeleri sonucunda yaşamını yitiriyor. Bazıları bakımı külfet geldiğinden kışın ormana terk edildikleri için ölüyor. Bazıları da fayton kazalarında ölümcül yaralar ve darbelerle kıvranarak son nefesini veriyor. Bir at ortalama 25 sene yaşayabiliyorken faytona koşulan atlar çok ağır bir sömürü sistemine dahil edilerek sonu hep aynı olan ağrılı ve acılı bir ölüme mahkum ediliyor” dedi.
Grup yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.