HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, İHYA-DER Diyarbakır Şube Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesi ve ardından gerçekleşen çatışmada 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin açıklamada bulundu.
Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın Diyarbakır’da yaşanan olaylarla ilgili sağduyu çağrısı yaptığına dikkat çeken Aslan, bölgede kardeş kanının akıtılmak istendiğini söyledi. Aslan, “Diyarbakır’da yaşanan olayları kınıyorum. Halkımız, halklarımız birbirine düşürülmek isteniyor. Seçim zaferi birileri tarafından gölgelenmek isteniyor bizim halkımızdan isteğimiz ve ricamız asla ve asla birbirlerinin gönlünü kırmasınlar, birbirlerinin burunlarını kanatmasınlar” dedi.
Türkiye’nin 7 Haziran seçim sonuçları ile yeni bir döneme girdiğini ifade eden Aslan, ”Biz bu anlamda bir arada daha güzel, kardeşçe nasıl yaşayabilirizin zeminini hazırlamalıyız. Bu tür olaylar demokrasinin ve diyalog zemininin önünü kesiyor. Bu tür olayların büyümemesini temenni ediyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm halkımıza sağduyu ve soğukkanlılık çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.