Halkların Demokratik Partisi (HDP) Zonguldak Milletvekili Ali Topaloğlu, Zonguldak Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayrak’ı ziyaret etti.
HDP Zonguldak Milletvekili Adayı Ali Topaloğlu ziyarette “birlik” mesajı verdi. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde ülkenin barışına, kardeşliğine ve eşitliğine katkı sunmak için aday olduğunun altını çizen Topaloğlu, şu ifadelere yer verdi:
“7 Haziran seçimlerinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Biz Zonguldak’ta HDP olarak milletvekili adayı olduk. Ülkenin barışına, kardeşliğine, eşitliğine katkı sunmak için aday olduk. Ben kendim de Karadenizliyim. O anlamda başkanıma geçmiş olsun diyorum. Rahatsızlığından ötürü. Trabzonlular Derneği bizim için son derece önemlidir. Biz altını çizerek söylüyorum. Bütün buradaki yaptığımız çalışmaların temeli bu ülkenin barışına, kardeşliğine, eşitliğine katkı sunmaktır. Zonguldak gittikçe küçülen ve daralan bir kent, aynı zamanda hepimiz bu kentte yaşıyoruz. Bu kentin de işsizlik ve yoksulluğuna çare bulmak için aday olduk. Ben kendim Artvinliyim. Memlekete giderken mutlaka Trabzon’dan geçiyoruz. Ben istiyorum ki bu ülkenin her yerinde çocuklarımız, gençlerimiz, özgür ve eşit bir şekilde yaşasınlar. Derdimiz budur. Oralardan buralara çalışmak için gelmişiz ama şimdi tersine bir göç başladı. Yaşıtlarımız memlekete geri dönüyor. Çocuklarımız da iş aramak için İstanbul, Ankara gibi metropollere gidiyorlar. Bu gün bu anlamda Trabzonlular Derneği’ne bu ziyareti yapmayı uygun gördük. Sağ olsunlar bizi kabul ettiler. Onların da fikirlerini alacağız.”
“BÜTÜN PARTİLERE AYNI MESAFEDEYİZ”
Ziyarette konuşan Zonguldak Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak ise bütün siyasi partilere aynı mesafede olduklarını belirterek, “Biz biliyorsunuz Trabzon insanı misafirperverdir. Biz her ne kadar Trabzonluysak, Zonguldak’ta yaşıyoruz. Memleketimiz Zonguldak. Trabzonlu ayrıcalıkla Türkiye genelinde bilinir. Her gittiği yere bir katkısı vardır. Bu anlamda biz de burada bir katkı vermeye çalışıyoruz. Dernek olarak bütün siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Derneğimizde siyaset yoktur. Derneğimizde misafirperverlik vardır. Tüm siyasi partiler derneğimizi ziyaret ederler. Görüşlerini açıklarlar, biz görüş bildirmeyiz. Herkese başarılar diliyoruz. Siz az önce bir şeyi özetlediniz, bundan sonra mesele yoktur diyoruz” dedi.