HDP’li Şanlıurfa milletvekilleri, partilerinin Diyarbakır’daki mitinginde bombalı saldırı yapılan alanı ziyaret ederek, karanfil bıraktı. Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir, şimdi artık yaraların sarılma zamanı olduğunu belirterek, el birliğiyle onurlu bir barışı sağlayarak, yaraların sarılabileceğini ifade etti.
Şanlıurfa’dan milletvekili seçilen HDP’li Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Leyla Güven ve Ziya Çalışkan, Diyarbakır’a gelerek, partilerinin Cuma günü İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingine bombalı saldırı yapılan alanı ziyaret etti. Burada konuşan Baydemir, sabrın ve metanetin şehrinden Diyarbakır’a başsağlığı dileklerini getirdiklerini belirterek, “Urfa’nın, Amed’e olan kardeşlik duygularını, dostluk duygularını barışa ve özgürlüklere birlikte sahip çıkma mesajlarını getirdik. Bu katliam girişimi temel amacı kaos yaratmaktı. Oluşacak olan kaosla açıkçası seçimlerin gerçekleşmesini önlemekti. Türkiye’yi ve 78 milyon insanı bir felakete sürüklemekti. Her şeyden önce Rabbim korudu. Büyük bir felaketin, büyük bir katliamın ve büyük bir kaosun oluşumunu Rabbim korudu” dedi.
“TÜRKİYE’DE YENİ BİR SAYFA AÇILDI”
Şüphesiz ki büyük bir acılarının olduğunu ancak artık yaraları sarmanın zamanının geldiğini ifade eden Baydemir, şunları söyledi:
“İnanıyorum ki el birliği ederek, onurlu bir barışı sağlayarak, yaralarımızı sarabiliriz. Türkiye halklarının ortaya koyduğu irade bütün siyasi partilere adeta bir kurucu meclis inşa ettirdi. Bu kurucu meclisin öncelikli olarak ortak paydada buluşmasını yani barış paydasında buluşmasını ve barışı inşa etmeyi başarmasını boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Bu uğurda çabalarımızı ortaya koyacağız. Artık yeni bir sayfa açıldı Türkiye’de. Bu sayfayı barışla, özgürlükle, adaletle, kardeşlik duygusu ile yazmayı başarabilirsek hem yaralarımızı sarmış oluruz, aynı zamanda bir daha provokasyonların tekerrür etmemesini ve amacına ulaşmamasını hep birlikte sağlamış oluruz.”
Vekiller, Baydemir’in konuşmasının ardından patlamanın yaşandığı alana kırmızı karanfil bıraktı.