HDP’nin Mersin ve Adana binalarına düzenlenen bombalı saldırılar, Taksim’de binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi.
Halkların Demokrat Partisi (HDP) öncülüğünde bir araya gelen birçok sivil toplum örgütü, Taksim Tünel Meydanı’nda toplandı. HDP’nin Mersin ve Adana binalarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıları protesto eden yaklaşık 4 bin kişi, ‘Bizler HDP, Bizler Meclise’ sloganları eşliğinde Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu, “Biliyoruz ki seçim yaklaştıkça partimize karşı saldırılar da artmaya başladı. Bizler bu saldırıların ilk ve son olmadığını elbette biliyoruz. Ama bu saldırıları Adana’da, Mersin’de, Türkiye’nin her tarafında, İstanbul’un neredeyse her ilçesinde tertipleyenleri buradan lanetliyor ve tertipledikleri tezgaha, tertipledikleri tuzağa kendilerinin düşeceklerini beyan etmek istiyorum” dedi.
Soylu, “Bizler Hakların Demokratik Partisi olarak sükunetimizi korudukça ve seçim yarışını kendi etik anlayışımıza göre demokratik bir şekilde yerine getirdikçe karanlık güçler, Türkiye’yi savaş alanına çevirmek isteyenler rahatsız olmaktadırlar” diye konuştu.
Bu arada HDP’li görevliler, yürüyüş esnasında güvenlik için hazır bekleyen TOMA araçları ve çevik kuvvet ekiplerinin önünde el ele tutuşarak kalabalığın polislere yönelmesine izin vermedi. İstiklal Caddesi’nde protesto eden kalabalığın içinde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı olan flamaların sallanması ise dikkat çekti.
Basın açıklamasının ardından göstericiler olaysız şekilde dağıldı.