Sivas’ta ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ yağmur altında halaylarla kutlanırken, inşaatta çalışan işçiler iskele üzerinde çalışmaya devam etti.
Mevlana Mahallesi’nde toplanan sivil toplum örgütleri, Mevlana miting alanına doğru yürüyüşe geçti. Sivas Emniyet Müdürlüğü’nün yoğun güvenlik önlemleri arasında oluşturulan kontrol noktalarında yapılan üst aramalarının ardından gruplar alana geldi. Sivil toplum örgütleri ellerinde flama, bayrak ve afişler ile çeşitli sloganlar attı. İnsanca yaşamak için alanlarda olduklarını söyleyen 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Önder Doğan, “Dünyada ve Türkiye’de milyonlarca işçi, emekçi ve ezilen haklar 1 Mayıs’ı çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, işsizliğin, güvencesizliğin arttığı koşullarda giriyor” dedi.
Konuşmaların ardından 1 Mayıs sağanak yağış altında çekilen halaylarla coşkuyla kutlandı. Bu sırada kutlamaların yapıldığı alanın yan tarafından bulunan bir binada iskele üzerinde ısı yalıtımı yapan inşaat işçileri ise çalışmaya devam etti.
47 yaşındaki inşaat işçisi Murat Çınar, “Bizde bol bol çalışma var durmadan çalışıyoruz çalışmaktan da memnunuz. Şu anda çalıştığımız için 1 Mayıs’ı da kutlamıyoruz” dedi.