Çorum’un Osmancık ilçesinde yaşayan heykeltıraş Kerim Kaplan, balmumundan Atatürk’ün aslına uygun heykelini yaptı.
1,5 ay gibi bir zaman zarfında heykeli yaptığını anlatan Kaplan, Londra’daki ünlü Madame Tussauds müzesinde sergilenen Atatürk balmumu heykelinin, Atatürk’ü tam manasıyla yansıtmadığını ve benzemediğini söyledi.
Yaptığı heykelin Alanya’da yeni açılan ünlüler müzesinde sergileneceğini dile getiren heykeltıraş Kerim Kaplan, “Atatürk heykeli yaklaşık 1,5 ayda yaptığım bir çalışma, Londra’daki ünlü Madame Tussauds müzesindeki heykelin bir benzeri olarak yaptım. İngiliz heykeltıraşlar o heykeli yaklaşık olarak 1 yıl gibi bir süre içinde yaptılar. Bende aynı heykeli 1,5 ay gibi bir sürede yapmaya çalıştım. Yalnız o Londra’daki ünlü Madame Tussauds müzesindeki Atatürk’ü simgeleyen heykel, makyajıyla, ten rengiyle biraz İngilizlere benzemekte. Çok açık tenli ve kırmızı tonları yüksek bir heykel, ten rengi olarak İngiliz lordlarına benzemekte. Ben Atatürk’ü biraz daha buğday tenli ve bir Türk ten renginde, Atatürk’e layık, onu çok iyi anlatan bir heykel yapmaya çalıştım. Atatürk’ün en genç ve en karizmatik, en yakışıklı dönemlerini baz alarak çalıştım. Çalışmasını tamamladığım bu heykel Alanya’da yeni açılan ünlüler müzesinde sergilenecek” dedi.
Daha önce de Asteğmen olarak askerliğini yaptığı sırada mesaiden arta kalan zamanlarında Atatürk balmumu heykelini üç ay gibi bir sürede tamamlayan Kaplan, şu an Ziraat Bankası Müzesi’nde sergilenen heykeli TSK’ya armağan etmişti.