Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından temeli atılan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı’nın Ankara-Bursa istikameti trafiğe açıldı.
İnegöl’ün transit yol güzergahında olması nedeniyle trafik akışını rahatlatmak için temeli atılan kavşak, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından inşa ediliyor. Trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı bölgede yapımına başlanan Köprülü Kavşak, 4 kollu yonca görünümlü olup, 17,6 milyon liraya mal olacak. 77 dönümlük arazi üzerine kurulan kavşağın yaklaşık 32 dönümü yeşil alan olacak. Hem şehirler arası seyreden araçların hem de yayaların kullandığı noktaya yapılacak kavşakla, birçok kazanın önüne geçilmiş olacak.
İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı merhum Hikmet Şahin’in isminin verildiği kavşağın üst geçiş güzergahı dün hizmete açıldı. Açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Protokol üyeleri yolun açılışıyla birlikte köprülü kavşak üzerinden geçen araç sürücülerine hayırlı yolculuklar dileyerek el salladılar.
Açılışta konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Trafiği çok rahatlatacak olan köprümüzün şu an üstten geçişi sağlayacak yolunu hizmete açtık. Bir iki aya kadar da tamamını hizmetine açacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Vali Münir Karaloğlu da kavşağın ana geçiş yollarının hizmet verdiğini, iki ay içerisinde de alt geçiş yollarının hizmete açılacağını bildirdi. Karaloğlu, “Temelini atarken müteahhidimiz ana yolun açılışı için Mayıs ayına söz vermişti. Bugün 10 Mayıs’ta hizmete açmış oluyoruz. Yeni ismiyle Hikmet Şahin Kavşağı, İnegöl’ün en yoğun kavşaklarından bir tanesidir. OSB’ye giriş-çıkışı sağlayan, kentin kuzeyiyle güneyini bağlayan önemli bir kavşak. Bugün sadece Ankara-Bursa istikametlerinin açılışı yaptık. Ama bütün kollarıyla bittiğinde gerçekten burası İnegöl’ün en prestijli kavşaklarından biri olacak. hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.