Hollanda Kraliyet Tiyatrosu Oyuncusu Nilgün Yerli, İstanbul’daki gösterisinin ardından Trabzon’da 16.’sı düzenlenen “Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nde “Yerli Yersiz” adlı oyunuyla tiyatro severlerle buluşacak. Sanatçının, güncel olaylardan esinlenerek yazdığı ve sahneye koyduğu kabare tarzı gösterisi, 15 Mayıs 2015’te Trabzon’da Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nde gerçekleşecek.
30 yıldır Hollanda’da yaşayan, bugüne kadar kendi yazıp oynadığı 8 oyunuyla Hollanda’da ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde tiyatroseverlerle buluşan, Hollanda’nın Türk tiyatro oyuncusu Nilgün Yerli gösterilerinde, karşılıklı önyargılara sahip kültürler arasında köprü olmayı hedefliyor.
10 yaşından beri Hollanda’da yaşayan ve üniversite yıllarından beri tiyatro ile uğraşan Hollanda Kraliyet Tiyatrosu Oyuncusu Nilgün Yerli ayrıca yazar kimliğiyle de tanınıyor. Yayımlanmış 6 kitabı bulunan sanatçı, geçtiğimiz günlerde Kraliyet Müzesi’ndeki bir törende açıklanan, Hollanda’da en etkili 50 Türk listesinde komedyen ve yazar olarak yer aldı.