Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat “milli iradeye sahip çık” çağrısında bulundu. Avukatlar, seçime ve sandıklara yönelik yapılacak hukuksuzluklarla mücadele edeceklerini açıkladı.
“Oyuna gelme, milli iradeye sahip çık’’ sloganıyla yola çıkan Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, Eyüp’te bulunan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) basın açıklaması yaptı. Avukatlar, dernek genel merkezi ve tüm il temsilcilikleriyle seçime ve sandıklara yönelik yapılacak hukuksuzluklarla sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkladı.
Avukatlar adına basın açıklaması yapan avukat Mehmet Sarı, “Biliyorsunuz çok önemli bir seçim sürecine ve seçim sathına daha girmiş bulunmaktayız. Bu bakımdan ülkemizdeki her seçim dönemi olduğu gibi bu seçimde de çok ciddi manipülatif haberler yapıldı ve spekülatif sosyal medyayı ve kamuoyunu etkilemeye dönük olarak faaliyetlere müşahede olmaktayız. Bu bakımdan Hukukçular Derneği olarak bizler 12 gazetede tam sayfa ilanla milletin iradesinin adil bir şekilde tezahür etmesi için elimizden gelen, bize düşen vazifeleri icra adına faaliyetlerde bulunacağımızı, buna katkı sunma adına, adil seçime katkı sunma adına çalışacağımızı deklare etmiştik geçen cumartesi” dedi.
Her seçim zamanı Türkiye’nin gündemiyle hiç ilgisi bulunmayan suni gündemlerin halkın önüne konulduğunu belirten avukat Sarı, “Halkımızın feraseti çoğu kez bu dayatmacı ve manipülatif tavrı görmüş ve oyuna gelmemiştir. Ancak bugün oynanan oyun belki de tüm zamanların en inandırıcı oyunudur. Sahne iyi seçilmiş, aktörler en masum yüzlerden seçilmiş ve oyun çok iyi kurgulanmıştır. Halkımızın bu oyunu görmesi açısından toplumun aydınları olarak uyarı görevimizi yapma zarureti doğmuştur. Akın kara, karanın ak yapılmaya çalışıldığı bir seçim dönemi yaşıyoruz. Bir yandan en sevimli maskelerini halka gösterenlerin, diğer yanda gerçek yüzleriyle insanları öldürmek de dahil tüm tehdit unsurlarıyla halkın iradesine baskı yaptıklarını görmekteyiz. Devletin içine sızmış çetelerin, dünya tarihinde eşine belki de rastlanmayacak bir ilkesizlikle ve düşmanlıkla bizden sonrası tufan mantığını hayata geçirdiklerini görmekteyiz. Milliyetçiliğin, milletin huzur, sükûn, ve refahını sağlamak olarak nitelemekten ziyade, bunu kendinden olmayanın bir düşmana dönüştürülmesi olarak algılayanları görmekteyiz” şeklinde konuştu.
Avukat Mehmet Sarı, milletin değerleriyle hiçbir zaman barışık olmayı beceremeyenlerin, millettin ufkunun genişliğini anlamayanların yine memleketi 10 Cent’e muhtaç hale getirmeyi beklediklerini savunarak, “Bütün bunları görüp de susmak yerine bize yüklenen hukukçu ve aydın sıfatını inkâr demektir. Milletin iyiliğine olan şey huzurdur, barıştır, güvendir, istikrardır ve bunlara yönelen tehlikelere karşı milleti uyarmak biricik vazifemizdir. Biz hukukçular olarak artık seçimlerde halkımızın iradesinin özgür bırakılmasını istiyoruz. Bir yerlerde temcit pilavı gibi sürekli başka adlar altında halkın önüne getirilen milli olmayan projeleri kabul etmiyoruz. Milletin iradesine tehditti kabul etmiyoruz. Devletin içine sızmış derin ve kapalı yapıları kabul etmiyoruz. Bu sebeple de milletimizin oyuna gelmemesi ve iradesine sahip çıkması konusunda uyarı görevimizi yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Hukukçular Derneği olarak tüm seçim sathında olacaklarını belirten ve herkesi milli iradeye sahip çıkmaya davet eden avukat Sarı, “Genel Merkez ve il temsilciliklerimizle seçime ve sandıklara yönelik hukuksuzluklara müdahale edeceğimizi ilan ediyoruz. Kamuoyundaki kimi grupların seçim hukukunu görmezden gelerek başlattığı kampanyaların seçimin adil bir şekilde geçmesine engel olmasına karşı elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi ve müsaade etmeyeceğimizi açıkça bildiriyoruz” diye konuştu.