Daha yeşil bir İstanbul için çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullulara Şişli’de yeni bir bölge parkı daha kazandırıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Küçük Çiftlik Parkı’nın karşısında yer alan iş yerlerini yıkarak, vatandaşlara daha geniş bir sosyal yaşam alanı sunuyor. Şişli Kadırgalar Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerindeki binalar yıkılarak bölge parkına dahil edilecek. Alan üzerinde bulunan toplamda 20 bin metrekarelik yapılar zabıta ekiplerinin kontrolünde yıkılıyor.
“OTOMOBİL SEKTÖRÜNÜN ÜNİVERSİTESİ, PARK OLACAK”
Otopark olarak 1997 yılında belediyeden arsayı kiraladıklarını ifade eden Gerçek Otomotiv Yönetim Kurlu Başkanı Sefer Sucu, “Meslek okullarından gelen kişileri, bu alanda yaptığımız bina ile yetiştirdik. Otomobil sektöründe bu yer üniversite görevi gördü, bu 18 yıllık süreç içerisinde. Bu alandan taşınıyoruz artık, belediye burayı yeşil alan yapacaklarını ifade etti. Bizde bu zamandan sonra Türkiye’nin en platformu kültür hazinesi denilen yerde durmamızda doğru değildi. Tarihi süreç içerisinde içinde otomotiv sektörüne gençler yetiştirilen bir olan olması buranın en önemli hatırası. Otomobil sektörünün üniversitesini biz artık taşıyacağız” dedi.
İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı yıkımdan sonra bölgeyi, vatandaşların dinlenip gezebilecekleri bölge parkı haline getirecek.