Doğunun Çukurova’sı olarak nitelendirilen Iğdır’da havaların sıcak geçmesiyle birlikte kayısı ağaçları çiçek açtı.
Hava sıcaklığının etkili olduğu ve güneşin kendini hissettirdiği yörede kayısı ağaçları çiçek açtı. Bu yıl kışın fazla soğuk geçmediğini, havaların güneşli ve sıcak geçmesinden dolayı kayısının biraz erken çiçek açtığını ifade eden Iğdırlılar, bu yıl dağdaki kar ve ovadaki çiçek görüntüsünün kente daha da güzel bir görünüm kattığını söyledi. Ali Ateş isimli vatandaş, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kayısının erken çiçek açtığını ifade ederek “Geçen yıl mart sonunda kar yağdı ve çiçek açan kayısı ağaçları dondu. Bu nedenle geçen yıl hiç kayısı çıkmadı, ama ümit ediyoruz ki bu yıl don vurmaz da bol bol kayısı yeriz” dedi.
Geçen yıl 30 Mart’ta don nedeniyle sıkıntı yaşandığını anlatan Hasan Şen de, “İnşallah bu yıl aynı sıkıntıyı yaşamayız. Büyük bir maddi kayıp oldu. Ülke adına, bölge ve vatandaş adına. İnşallah aynı sorun bu yıl da olmaz, biz de sevdiğimiz kayısıyı yeriz” diye konuştu.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin birçok meyve ve sebze ihtiyacını karşılayan kentte geçen yıl don nedeniyle çiftçi büyük zarar görmüştü. Bu yılda aynı endişeyi taşıyan çiftçiler, umutlarını bu yıl ki hasada bağladı.