Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın, Mekke’deki vinç kazasında yaralanan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören bir yaralıyı ziyareti sırasında bir yerel televizyon kanalı ve Anadolu Ajansı alınırken, İhlas Haber Ajansı (İHA) içeriye alınmadı.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Avcı, 71 Evler Mahallesi’nde 1081 yataklı yapılması planlanan Eskişehir Şehir Hastanesi Temel Atma Töreni’nin ardından 600 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Burada işçilerle ve UMKE personelleriyle yemek yiyen bakanlar, daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören, Mekke’deki vinç kazasında yaralanan bir kişiyi ziyaret etti. Bu ziyareti, kentte yayın yapan bir yerel televizyon kanalı ve Anadolu Ajansı’nın takip etmesine izin verilirken, İHA muhabiri ve kameramanı ise içeriye alınmadı.
“HER ZAMAN YAPTIĞIMIZ BİR UYGULAMA”
“Biz neden içeriye alınmıyoruz” sorusuna Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği’nde çalışan bir yetkili de, “Bir tane alalım. Mecburen haber de yapılması isteniyor. Bu ilk defa yaptığımız bir uygulama değil, her zaman yaptığımız bir uygulama. Arkadaşlar hiç sorun çıkartmıyorlar. Kusura bakmayın, özellikle değil de hasta olduğu için” açıklamasında bulundu.
Öte yandan hasta ziyareti sırasında yerel televizyon kanalının ve Anadolu Ajansı personellerinin yanı sıra birçok fotoğrafçının da içeriye girildiği görülürken, bir süre sonra hastaneye gelen başka bir haber ajansı da içeriye alınmadı.
“24 YARALIMIZ DÜN ANKARA’YA GETİRİLDİ”
Ziyaret sonrası dışarıda gazetecilere açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, gerek vinç kazasında gerekse bayram günü yaşanan izdihamda yaralananlardan 24 kişiyi dün sabah itibariye Ankara’ya getirdiklerini söyledi. Müezzinoğlu, “Ankara’da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7, Yeni Mahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7, Eskişehir’de, Çorum’da ve Konya’da da birer hastamız ve diğer hastanelerde de tedavi gören hastalarımız var. Özellikle vinç kazasında, fizik tedaviye ihtiyacı olanlar var. Bunların kırık gibi sorunları var. Genel itibariye tüm hastalarımızın uzman hekimlerin olduğu merkezlerde tedavileri yapılıyor. Şu an için olağanüstü bir durum yok” dedi.