Ali Can ZERAY- Metin KARAKUŞ/KIRKLARELİ, () - KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi Müsellim köyünde iki erkek rakibini geride bırakarak, muhtar seçilen Sebahat Bozkurt (59), mazbatasını alarak göreve başladı. İki üniversite bitiren, halen iki üniversitede birden eğitimini sürdüren Bozkurt, en önemli sorunlarının çöp olduğunu belirterek, büyük kentlerden destek istedi.
Evli ve 1 çocuk annesi Sebahat Bozkurt, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Özel sektörde yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan Bozkurt, çocukken ayrıldığı köyüne 4 yıl önce dönerek, ceviz üreticiliği yapmaya başladı. Bozkurt, bu arada yarıda bırakmak zorunda kaldığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3'üncü sınıfına kayıt yaptırıp devam ederken, geçen yıl da Açık Öğretim Fakültesi Tarım Meslek Yüksek Okulu'nu kazandı. İki üniversite de eğitimini sürdüren Bozkurt, 31 Mart'ta yapılan seçimlerde aldığı 135 oyla, 2 erkek rakibini geçerek, köyünün ilk kadın muhtarı oldu.
KADINLAR DESTEK VERDİ
Bozkurt, 4 yıl önce yerleştiği köyünde büyük eksiklikler gördüğü için muhtarlığa aday olduğunu belirterek, "Muhtarlık seçimlerinde 2 erkek adayla yarıştım ve az farkla da olsa seçimi kazanma başarısını elde ettim. Bu başarının arkasında köyümün kadınlarının beni ciddi şekilde desteklemesi yatıyor. Projelerimizde çöp ve yol sorunlarını çözmek vardı. Kadınlarla ilgili atölye çalışmaları yapmayı planlamıştık. Bütün bunları anlatırken kadınlar beni anlayıp inandılar. Bugüne kadar yaptıkları şey el işi niteliğinde. Ben de onlara 'köyde yetiştireceğimiz ürünleri pazarlarda satalım en azından aile ekonomisine destek oluruz' dedim. Onlar da bana inandılar, güvendiler. Kadın eli değdiği her yerde fark yaratıyor, ben de köyümüzde bunu yaratacağımıza inanıyorum. 3 erkek, 1 kadın azam var. Umarım önümüzdeki yıllar kadın azaların ve kadın muhtarların sayısı artar" dedi.
BÜYÜKŞEHİRLERDEN DESTEK İSTEDİ
Köylerinde çöp dökme alanının düzensiz olduğunu söyleyen Bozkurt, "Bizim öncelikli sorunumuz çöp. Gerçekten burada bir çevre faciası yaşanıyor. Ne yazık ki köylerde konteynır ve çöp hizmeti olmadığı için, toplanan çöpler araziye meralara dökülmüş oluyor. Meralardan hayvanların da yararlandığını düşünürseniz bu ciddi bir sorun oluyor. Köyümüzde bir çöp dökme alanı var ama o da maalesef düzenli değil. Bu alana tel örgü çekip plastiklerin uçuşup çevreyi kirletmesini önlemeyi düşünüyoruz. Çöpleri toplayıp bir alanda imha edeceğiz. Bununla ilgili eğitimler yapacağız. Ben buradan büyükşehirlerin yardım etmeleri için bir çağrı yapmak istiyorum. Bizi destekleyin konteynırımız yok, çöp arabamız yok, her türlü desteğe açığız. Köyün ekilen arazisi var. Tabi ki ürünün çıkması Ağustos ayını bulacak. Bu 4 aylık zaman zarfında biz yine girişimlerde bulunacağız. Bizi kardeş köy olarak kabul edecek belediyelere başvuracağız" diye konuştu.
'KADININ ELİ DEĞERSE GÜZELLEŞİR DİYE SEÇTİK'
Sebahat Bozkurt'a destek veren Emel Akyıl, "Köyümüze kadın eli değerse güzelleşeceğine inandığımız için destekledik. Köyümüzde genç kalmadı. Yapacağı çalışmalarla köyümüzün geleceğini değiştireceğine inanıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk kadına nasıl seçme seçilme hakkı verdi, biz de bu hakkımızı kullanarak kadın muhtar seçtik" dedi. Neziye Arı ise, "Köyümüze destek olsun diye kadın adayı destekledik. Bize yolu ve çöplüğü düzenleyeceğini söyledi, biz de inandık onu destekledik" dedi.
Köyde 2004-2009 yılları arasında muhtarlık yapan Adem Dik de, "Köyümüzde ilk defa bir kadın aday oldu biz de destekledik. Vaatleri var, yapacağına inanıyoruz. Eğitimi var, iki üniversite bitirmiş. İlerleyen zamanlarda tüm vaatlerini yapacağına inanıyorum" diye konuştu. 
Köylülerden Nadir Yaşar ise, muhtar seçimlerinde kadın adayı desteklediğini belirterek, "Muhtarımıza destek verdik, kazandırdık. Bunun için de çok mutluyuz. Köyümüzü Trakya'da, Türkiye ve dünyada tanıtacak kadın adayımız olacak. Köyümüzde yapacaklarına inandığımız için onu seçtik. 3 yıl sonra köyümüzün çok değişeceğine inanıyoruz. Köyümüz Trakya'nın en güzel köyü olacak" dedi.
Mazbatasını alarak göreve başlayan Sebahat Bozkurt, köylüler tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.

FOTOĞRAFLI