Bilecik İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bilecik İl Başkanlığı binasının önündeki yasaya aykırı olan parti bayrak ve flamalarının kaldırılacağı belirtildi.
Bilecik Merkez İlçe Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğünün 8 Mayıs 2015 tarihinde saat 20.30’da kurul başkanlığını arayarak HDP’nin parti seçim binası dışında yasaya aykırı olarak bayrak, afiş vs. astığını bildirmesi üzerine saat 22.30’da kurulun toplandığı belirtildi. Açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğünün bugün tarihli 63013 sayılı görüş konulu yazısı ve yazı ekindeki CD kaydı seçim kurulu olarak incelendi. 298 sayılı yasanın 60. maddesi göre seçim takvimi süresince seçim gününe kadar siyasi parti teşkilat binalarına Yüksek Seçim Kurulu’nun 236 sayılı kararın 1.maddesinde de seçim kanunun 60. maddesinde belirtilen yerler dışında bu tür malzemelerin asılmasının, yapıştırılmasının veya teşhirinin yasak olduğuna karar verilmiştir. Bu karar gereği HDP’nin Bilecik İl Başkanlığı ile bağlantısız bir şekilde asmış olduğu bayrak, afiş, poster, pankart vs. malzemelerinin kaldırılarak aynı yasa hükümleri doğrultusunda gerekli masrafın belirtilen siyasi partiden tahsiline karar verilmiştir” denildi.
Öte yandan HDP Bilecik İl Başkanlığı binasının yakınına asılan bayraklar indirilmesi HDP Bilecik İl Başkanlığı tebliğ edilerek, bayrakların en kısa zamanda indirilmesi bildirildi.