İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi, 71. Çınaraltı Sohbetleri’nde şairleri 2. kez buluşturuyor. Dünden Bugüne Türk Şiiri temasıyla, geçen ay başlatılan Şiir Günleri’nin ikincisinin konusu; Edebiyatımızda Bahar Şiirleri olarak belirlendi. İlki geçen ay yapılan İLESAM İstanbul Şiir Günleri’ne 40 üzerinde şair yazar katılırken, 20 şair kendine ait bir şiiri seslendirdi. Toplantının ikincisine daha çok şairin katılması bekleniyor.
Mevsime uygun olarak programın temasını “Edebiyatımızda Bahar Şiirleri” olarak seçtiklerini belirten, İLESAM İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi yazar Sefa Koyuncu, “Bahar barış ve coşku demektir. Türk şiirinin ilk örneklerinden Divân Edebiyatı’na, gerek hece gerek aruzla yazılmış çok sayıda bahar temalı şiirimizin olması, bizim barışçı ruhumuzu yansıtıyor. Programımızda, hafızalarda iz bırakmış bahar temalı şiirlere kısaca temas edecek ve şairlerini yâd edeceğiz” dedi.
Üç bölümden oluşan programın akışı şöyle açıklandı: Program yöneticisi Sefa Koyuncu’nun, “Edebiyatımızda Bahar Şiirleri” konulu sunumunun ardından ikinci bölümde sözü toplantıya katılan şairler alacak. Şiire dair görüşlerini açıklayan şairler, kendilerine ait birer şiiri seslendirecek.
Programın üçüncü bölümünde söz alacak olan İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, İLESAM’ın asıl faaliyet alanı olan Telif Hakları konusunda katılımcıları kısaca bilgilendirecek.
İLESAM Şiir Günleri’nin ikincisinin de daha önce olduğu gibi Aksaray Yusufpaşa’daki Azaklıoğlu Necati Bay Vakfı’nda bugün (cumartesi) saat 16.00’da başlayacak.