İletişim Başkanlığı, milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginlikleri yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunmaya devam ediyor. Başkanlık, hologram ve özel projeksiyon teknolojisi ile dijital sergilerin gerçekleştirileceği “360 Kültür Sanat” projesini hayata geçirdi.

Bu kapsamda, eserleriyle Türk sanat tarihine damga vuran sanatçı “Osman Hamdi Bey” anısına hazırlanan dijital sergi, 26 Ekim Pazartesi günü Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesinde açılacak.

Çağdaş Türk resim sanatının ve müzeciliğinin öncüsü Osman Hamdi Bey’in 50’ye yakın özel eseri ve bilinmeyen yönleri üç boyutlu hologram ve özel projeksiyon cihazları ile “360 Kültür Sanat Gösterimi” altında sanatseverlerle buluşacak.

Sergide, yeteneği ile bugün dahi tüm dünyayı kendisine hayran bırakan Osman Hamdi Bey’in paha biçilemez eserleri, hayatı ve yaşadığı dönem, özel olarak tasarlanan gösterim tekniklerinin kullanılacağı dijital bir ortamda görülebilecek.

Osman Hamdi Bey Dijital Sergisi, 9 Kasım 2020 tarihine kadar 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Misafirler, dijital sergide Covid-19 salgınına karşı gerekli tedbirler alınarak ağırlanacak.

Osman Hamdi Bey kimdir?

Türkiye’de müzeciliğin kurucusu sayılan, Tanzimat döneminde bilim, sanat, arkeoloji ve müzecilik anlamında büyük atılımlar gerçekleştiren Osman Osman Hamdi Bey, mütevazı kişiliği ve sanata adanmış ruhuyla kendisinden geriye paha biçilemez eserler bıraktı. Osman Hamdi Bey, özellikle “Kaplumbağa Terbiyecisi” (1906) ve “Silah Taciri” eserleriyle tüm dünyada adından söz ettirdi.