Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral ilker Başbuğ, oyunu eşiyle birlikte Kadıköy Nurettin Teksan İlkokulu’nda kullandı. Başbuğ, “Önümüzdeki genel seçimlerde bugün yaşanan baraj sorununun tarih olmasını diliyorum” dedi.
Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral ilker Başbuğ eşi Sevil Başbuğ’la birlikte oyunu kullanmak üzere Kadıköy’de bulunan Nurettin Teksan İlkokulu’na geldi. İlker Başbuğ oyunu eşiyle birlikte 2091 nolu sandıkta kullandı.
Oyunu kullanan Başbuğ basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İlker Başbuğ, “Bu gün cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşıyoruz. Her şeyden önce seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı sonuçlar getirmesini dilerim. Tabi bu arada özellikle şunu da belirtmek isterim. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu temel sorunlardan bir tanesi toplumun bütün konularda bölünmüşlüğü. Bu açıdan bu seçim sonuçlarını mevcut olan bölünmüşlüğü derinleştirmeden bütünleştirici tarzda sonuçlar doğurması en büyük dileğim” dedi.
“BARAJ SORUNU TARİH OLSUN”
Başbuğ, önümüzdeki genel seçimlerde barajın kaldırılmasını dilediğini belirterek, “Bu arada artık önümüzdeki seçimde genel seçimlerde bugün yaşanan bu baraj sorununun tarih olmasını diliyorum. Önümüzdeki seçimlerde bu barajın yüzde 3’lere çekilmeli. Bütün partilerin adaylarının ön seçimlerle tespit edildiği bir seçim yaşanması en büyük dileğim” diye konuştu.
“BU SALDIRILAR ÜLKEYE YAKIŞMIYOR”
Beşiktaş’ta emekli Albay Çetin Oğuz ve eşi Asuman Oğuz’a yapılan saldırıyı değerlendiren İlker Başbuğ, “Ben de gelirken haberlerde duydum. Albayımıza ve eşine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu şekildeki saldırılar bu ülkeye yakışmıyor. Bunların yaşanmamasını temenni ediyorum. Nedenini bilenmiyorum” şeklinde konuştu.