Rize’de yapımına yaklaşık bir ay önce başlanan ve ikinci kat direkleri dikilen imam hatip lisesi inşaatı için kurban kesilerek temel atma töreni gerçekleştirildi.
Rize’de temeli bir ay önce atılan ve 2’inci kat direkleri dikilen imam hatip lisesi inşaatı için bugün kurban kesilerek temel atma töreni düzenlendi. Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman başta olmak üzere çok sayıda kişinin katıldığı tören, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş’un konuşmasıyla başladı. Bina hakkında teknik bilgiler veren Durmuş, yaklaşık 9 milyon TL’ye mal olacak binada 63 derslik ve 5 laboratuvarın bulanacağını, 120 öğrenciye hizmet verebileceğini belirtti.
Törende konuşan Rize Valisi Ersin Yazıcı, RENK projesi ile imam hatip liselerindeki eğitim düzeyinde yaşanan olumlu gelişmelere değindi.
Rize Milletvekili Hasan Karal ise, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da imam hatip mezunu olduğunu hatırlatıp, “Gençler beyinlerini kiraya veriyor. İmam hatip mezunları bu anlayışa son verecek. Evrensel anlayışı hakim kılacak olan bir zihniyete sahipsiniz. Sizlerin geleceği bizim için çok önemli. Sizlerin yöneteceği bir Türkiye inanıyorum ki dünyanın en güçlü ülkelerinden bir tanesi olacaktır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı aynen sizler gibi bir imam hatiplidir” dedi.
Konuşmaların ardından kurban kesildi. Ardından beton vincinin uzaktan kumandası ile sembolik olarak temel atma gerçekleştirildi. Temek atma töreni yapılırken binanın ikinci katında kolon dikme çalışmalarının devam etmesi dikkat çekti.