Afganistan’ın İran sınır kapısı İslam Kale gümrüğünde dün meydana gelen patlamada 500 kamyonetin yandığı ve zararın 5 milyon dolar olduğu açıklandı.

İran Ulaştırma ve Nakliye Kurumu Genel Müdürü Cevat Hidayeti, dün İran-Afganistan sınır kapısında meydana gelen patlamaya ilişkin bilgileri paylaştı. Hidayeti, dün Afganistan’ın İran sınır kapısı İslam Kale gümrüğünde meydana gelen patlama sonrası oluşan yangının söndürüldüğünü ve hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Afganistanlı yetkililerin patlamaya ilişkin soruşturmayı başlattıklarını belirten Hidayeti, gerek duyulması halinde İran’ın da çalışmalara yardım edeceğini aktardı. Patlama sonrası oluşan hasara ilişkin ilk bilgileri paylaşan Hidayeti, “Zarar 5 milyon doların üzerinde. Ayrıca 500 adet kamyon çıkan yangında tamamen yandı” dedi.

Hidayeti, patlamanın ardından İran-Afganistan sınır kapısının kapatıldığını ve 2 bin adet kamyonun bekletildiğini söyledi.

Dün yerel saatle 12.30’da Afganistan’ın İran sınır kapısı İslam Kale gümrüğünde, park halinde olan petrol tankerlerinde henüz nedeni bilinmeyen şiddetli bir patlama meydana gelmişti.