Türkiye’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olmasına rağmen işçiler, ekmek parası için bugün bile çalışmaya devam etti.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle çeşitli kutlamalar tertip edildi. Bugün resmi tatil ilan edildiği için kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel iş yerlerinde çalışanlar da etkinliklere katıldı.
Ancak resmi tatil olmasına rağmen birçok meslek grubundan vatandaşlar ise ekmek parası için çalışmaya devam etti. Başta inşaat işçileri olmak üzere, temizlik işçileri, park ve bahçe işçileri, hurdacı, atık kağıt toplayıcı, taksici, toplu taşıma sürücüsü, sağlık personeli, polis ve basın mensupları bugün de çalışmaya devam etti.
Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeleri Müdürlüğü’nde görevli asgari ücretle çalışan işçiler de Ziyapaşa Bulvarı’nda refüjü güzelleştirmek için 1 Mayıs günü çalışanlar arasında. İşçilerin bir kısmı refüje toprak getirip dökerken, kadın işçiler de refüje çiçek dikti. İşçiler bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olmasına rağmen ekmek parası için çalıştıklarını belirterek, "Bugün tatil ama biz çalışıp mesai alıyoruz. Asgari ücret aldığımız için bugün de çalışıyoruz. İşçi ne yapar çalışır, biz de o yüzden çalışıyoruz" dediler.