İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Shai Kohen, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Heykel’deki tarihi başkanlık binasındaki ziyarette başkonsolosu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Başkanvekili Abdülkadir Karlık ağırladı. Karlık, ticari girişimlerde bulunmak üzere gelen misafirine Bursa’yla ilgili bilgiler verdi. Türkiye’nin sanayide ikinci büyük şehri olan Bursa’nın her kültürden insanı bünyesinde barındırdığını, dili ve dini farklı binlerce kişinin aynı ortamlarda kardeşçe yaşadığını dile getiren Karlık, İsrail uyruklu vatandaşlarla da benzer ilişkilere sahip olduklarını hatırlattı.
Ticaretin geliştirilmesi adına başlatılacak faaliyetlere Büyükşehir Belediyesi olarak destek verebileceklerini ifade eden Karlık, “500 yıl önce başlayan samimi ilişkileri daha da öteye taşımaya hazırız” dedi.
İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Shai Kohen ise, yaklaşık 8 aydır Türkiye’de bulunduğunu vurgulayarak, Bursa’ya ilk kez geldiğini anlattı. Hedeflerinin Türkiye’nin üretim bakımından merkezi konumunda bulunan Bursa’yla mevcut ticari ilişkilerin daha da ileriye taşınması olduğunu belirten Kohen, “Büyüleyici şehirde etkileyici anlaşmalara imza atmak, daha da iyi yerlere gelmek istiyoruz” diye konuştu.
Ziyaretin ardından Başkanvekili Karlık, başkonsolosa kılıç kalkan plaketi takdim etti.