Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Karacabey’in Uluabat Köyü’ndeki Ulubatlı Hasan heykeli törenle açıldı.
Büyükşehir Belediyesi, Karacabey’in Uluabat Köyü’nde bulunan Ulubatlı Hasan heykelini revize ederek İstanbul’un 562. fetih yıldönümünde yeniden hizmete aldı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte heykelin bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ulubatlı Hasan’ın İstanbul’un fethinin en önemli kahramanlarından biri olduğunu hatırlattı. Kahramanın dünya tarihinin dönüm noktalarından olan fetih sırasında büyük cesaret örneği sergilediğini ve tek başına sancağı burçlara dikerek savaşın kazanılmasında önemli rol oynadığını belirten Başkan Altepe, köy meydanında bulunan heykeli düzenleyerek orijinal haliyle yeniden hizmete sokmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Çalışmaların tarihçiler ve uzmanlar eliyle gerçekleştirildiğini, aslına uygun yeni bir konsept belirlenerek uygulamaya geçildiğini söyleyen Başkan Altepe, “Açılışını da İstanbul’un fetih tarihi olan 29 Mayıs’ta, bugün yapmak nasip oldu” dedi.
Başkan Altepe, heykel incelemesinde Uluabatlılara bir müjde de verdi. Bölge halkının talebi olan üst geçitle ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını ve uygulamaya geçildiğini açıklayan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak buraya modern bir üst geçit kazandırıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bitecek. Bursa-İzmir karayolunda yıllardır yaşanan trafik kazalarına da inşallah son verilmiş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, Ulubatlı Hasan heykeli düzenlemesi ve Uluabatlıların yıllardır özlemi olan üst geçit inşasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Karacabey halkı olarak Başkan Altepe’ye teşekkür eden Özkan, “Hemşerimiz Ulubatlı Hasan’ın heykeli yenilendi. Yaya geçitleri sırasında yaşanan can kayıplarının önüne geçmek için de üst geçit yapılması kararlaştırıldı. Buradaki yaya geçitleri esnasında çok can kaybımız oluyordu. Mahallelerde yaşayanların en büyük talebi oydu. İnşallah tüm sıkıntılarımız tek tek giderilmiş olacak. Modern, çağdaş, insanoğluna yakışır bir üst geçit, Büyükşehir eliyle Karacabey’e kazandırılmış olacak” şeklinde konuştu.