Yayın hayatında 88. yılına giren TRT Radyo, Beşiktaş Meydan’da kurduğu radyo köyü ile 2-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Radyo Günleri’nin startını verdi.
TRT Radyo’nun radyo günleri etkinliğinin açılışını TRT Genel Müdürü Şenol Göka gerçekleştirdi. Açılış öncesinde mini konser verilirken TRT Genel Müdürü Göka, zeybek oyunu, davul ve zurna ile karşılandı. Kurum müdürleriyle birlikte bir süre efeleri izleyen Göka, etkinliğin açılışını gerçekleştirdi.
Açılışta konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, radyoculukla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Az önce şarkıda dinlediğiniz bir söz vardı, ’radyo sestir o sesle dünya tek nefestir’ diye. 2009 yılıydı. ’Bu radyo günlerini madem uluslararası alan taşıdık herkesin benimseyebileceği bir şarkı veya marşını yapalım’ dedik. O arada içimizden gelmişti bir şeyler karalamıştık. Dedik ki sözleri de şöyle olsun; Biz sesin büyüsüne inandık. Görmeden sevdik. Görülmeden sevildik ve dünyayı hayal gücümüzle süsledik. Radyo bir sestir, bir nefestir, o sesle dünya tek nefestir” ifadelerini kullandı.
Radyocuları vatandaşla bir araya getirdiklerini kaydeden Şenol Göka, “Nasıl sizlere daha iyi hizmet ederler. Onları yakından görün istedik. Radyo dosttur gerçekten de. Bundan sonra inşallah hayatınızın her alanında radyo, o birleştirici tek nefes haline getirici bir mecra olarak hayatınızdan hiç çıkmasın. İnşallah bu etkinlik süresince çok güzel duygularla buradan ayrılacaksınız veya ziyaret ettiğinizde çok güzel duygular sizi kapsayacak. Radyo hep yanınızda yanı başınızda olsun. Dostunuz olmaya devam etsin. Ve siz de lütfen radyoya ilgi göstermeye devam edin” diye konuştu.
Konuşmasının ardından etkinliğin açılışını yapan Şenol Göka, alanda kurulan radyo stüdyosunun ilk konuğu oldu.
2-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Radyo Günleri etkinliğinde 12 ülkeden radyo program yapımcıları canlı yayınlarla yer alacak. "Sıra Sende Türkiye” ve “Sıra Sende Avrupa” ses yarışmacıları etkinliğe katılarak sevenleriyle bir araya gelecek. Program boyunca eğitimler, radyo tiyatrosu, karaoke, kendi programını kendin yap etkinlikleri gerçekleştirilecek ve “Önce Radyo Vardı” fotoğraf sergisi açılacak. Radyo günlerinde her akşam TRT sanatçıları halka açık konser verecek.