İstanbul’un Fethi’nin 562. yılı dolayısıyla düzenlenen Fetih Şöleni başladı. Programa önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı.
İstanbul’un Fethi’nin 562. yılı dolayısıyla düzenlenen Fetih Şöleni, Yeni Kapı Şehir Parkı’nda yüzbinlerin katılımıyla başladı. Bir çağ kapatıp, yeni bir çağ başlatan İstanbul’un Fethi’nin 562. yılı kutlama şöleni ilkleri de beraberinde getirdi. 562 kişilik kadroyla sahne alan Mehteran Birliği’nin verdiği konser eşliğinde başlayan program, okçuların yay gerip ok fırlatmasıyla devam etti. Ardından Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Türk Yıldızları’nın nefes gösterileri ile sürdü.
ÖZEL FETİH KUTLAMASI VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ DE YAPILACAK
Halen süren program kapsamında Özel Fetih Kutlaması ve Havai Fişek Gösterileri de yapılacak. Kutlama şöleni alana kurulan 500 metrekarelik bir dev LED ekrandan da beğeniye sunulurken, lazerler ile 3D mapping uygulaması ile bir film yayınlanması bekleniyor. Kutlama programı havadan ve karadan 18 kamera ile canlı yayınlarla veriliyor.
Öte yandan, işaret dili ile birlikte İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca ve Rusça canlı yayınlarla etkinliğe katılan yabancı misafirler için tercüme edildi.