Ankara itfaiyesi, hava sıcaklığının artması ve okulların da tatile girecek olması nedeniyle oluşacak suda boğulma olaylarına karşı Başkentli aileleri dikkatli olmaya çağırdı.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, havaların ısınmasıyla ortaya çıkan önemli bir tehlikenin de göl ve gölet çevresinde piknik yapanların serinlemek amacıyla suya girmeleri olduğuna dikkat çekti. Sipahi, vatandaşları Ankara’nın mesire alanlarındaki baraj, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerine kesinlikle girmemeleri için uyardı.
Her yaz mevsiminde onlarca kişinin serinlemek amacıyla girdikleri sularda boğularak öldüğünü hatırlatan Sipahi, Başkent’te bulunan tüm baraj, göl, gölet ve kent sınırından geçen Kızılırmak ve Sakarya dahil olmak üzere tüm akarsuların yüzmek veya serinlemek amacıyla girilmeye uygun olmadığını, söz konusu suların profesyonel yüzücüler için bile tehlike taşıdığını vurguladı.
Sipahi, aileleri de uyararak her ne koşulda olursa olsun ailelerin piknik alanlarında çocuklarına suya girmelerine izin vermemelerini onlara göz-kulak olmalarını istedi.
“YANGINA KARŞI KORUYALIM”
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, sıcaklıkların artması üzerine özellikle mesire alanlarında yangınların oluşabileceğini de belirterek, vatandaşlardan özellikle piknik yaptıkları alanlar ile ormanlara sahip çıkmalarını istedi.
Yetiştirilmesi zor ve uzun yıllar süren orman ve ağaçlık alanlarındaki yangınların çıkış nedeninin büyük oranda tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklandığını kaydeden Sipahi, “Piknik için Başkent’in ormanlık ve yeşil alanlarını tercih eden hemşerilerimiz, yaktıkları ateşi söndüğünden emin olmadan bırakmasınlar. Gerekli gördüklerinde ateşin üzerini toprakla örtsünler. Kibrit ve sigarayı kesinlikle söndürmeden atmasınlar. Güneş altında ısıyı odaklaştırarak büyük ölçüde yangın nedeni olan şişe ve cam parçalarını rastgele etrafa bırakmasınlar” dedi.