İyilikder ve Manader tarafından, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci anısına, “301 Can 301 Fidan” sloganıyla hatıra ormanı oluşturuldu.
Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci anısına “301 Can 301 Fidan” sloganıyla hatıra ormanı oluşturuldu. Manisa’da Savaştepe yolunda oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimine, hayatını kaybetmiş madencilerin aileleri, İyilikder ve Manader yetkilileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İyilikder adına konuşma yapan Av. Ahmet Sait Öner, “Geçen sene maden faciasında 301 madencimizi kaybettik. Bugün bu fidan dikme töreninde umuyor ve temenni ediyorum ki, onların çocukları bu ülkenin yüzünü ağartacak fidanlar olacaktır” şeklinde konuştu.
Manader adına da Tuncay Güzel, yaptığı konuşmada, “İnşallah bu ağaçlar madencilerimiz için sadakayı cariye olacak ve onların anısını her daim canlı tutacak” şeklinde konuştu.
Şehit madencilerden Yılmaz Erol’un 8 yaşındaki oğlu Onur ile 6 yaşındaki oğlu Uğur, babalarının adına fidanlarını dikti. Yine şehit madencilerden Kamil Çal’ın eşi ve çocukları da babaları adına birer fidan dikti. Ağaç dikiminin ardından şehitlik ziyaret edilerek dualar okundu.