İzmir Müze Gemiler Müdürlüğü’nde, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle fotoğraf ve Çanakkale Zaferi’yle ilgili objelerin yer aldığı sergi açılırken, TCG Kasırga müze gemisi olarak hizmete girdi.
Balçova İnciraltı’da demirlenen TCG Kasırga gemisinin müze olarak hizmete girmesi ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle fotoğraf ve Çanakkale Zaferi’yle ilgili objelerin yer aldığı sergi açılışına; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin ve İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve yetkililer katıldı.
700 BİN YERLİ VE YABANCI TURİST ZİYARET ETTİ
Törende konuşan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, "Saatte ortalama 45 kişiyi ağırlayan İzmir Müze Gemiler Müdürlüğü, kentin tarihi ve kültürel varlığına güç katmaktadır. 1 Temmuz 2007’de açılan müze, 2 bine yakın okuldan 150 bin öğrenci ile 700 binin üzerinde yerli ve yabancı konuğu ağırladı. Müzede yer alan Ege Müze Gemisi ve Piri Reis Müze Denizaltı’sına, 1987-1988 yıllarında komutanlığını üstlendiğim TCG Kasırga eklendi. 1967’den geçen yıla kadar Deniz Kuvvetleri’ne hizmet eden TCG Kasırga, güdümlü mermi atabilme özelliğine sahiptir. TCG Kasırga, gövdesi ahşaptan, personelinin yüreği çelikten sloganını bahriyemize kazandırılmıştır" dedi.
Fotoğraf ve Çanakkale Zaferi’yle ilgili objelerin yer aldığı sergiye katkı verenlere teşekkür belgesi verilirken, törene katılanlar, açılışın ardından sergiyi gezdi.