İzmir’in Çiğli ilçesindeki konutların bulunduğu bölgede meydana gelen heyelan sonrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi bölgede çalışma başlattı.
Çiğli ilçesinde meydana gelen heyelan, İzmir Büyükşehir Belediyesini harekete geçirdi. İstinat duvarı için “acil” ihale gerçekleştiren belediye, heyelan için bazı önlemler aldı. Özelikle deprem veya heyelandan sonra yaygın olarak kullanılan fore kazık yöntemine başvuran büyükşehir belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün hazırladığı rapor doğrultusunda çöken yolu tutmak ve heyelanın önüne geçmek için fore kazık çaktı. Yaklaşık 12 metre sonra zeminin balçık olduğuna dikkat çeken yetkililer, toplam 210 fore kazığın çakılmış olacağını belirtti. Çalışmaların maliyetinin 2.6 milyon TL olduğu öğrenildi.
BAŞKAN KOCAOĞLU YERİNDE İNCELEDİ
Yaşananlardan sonra bölgeye giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerinde inceledi. Kocaoğlu, toplam 210 fore kazıkla heyelanın önüne geçmeye çalıştıklarını, ancak konutlarla ilgili çalışmanın ilgili kurum tarafından yapılması gerektiğini söyledi.