İzmir’in Seferihisar ilçesinde devam eden Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası içerisinde düzenlenen Gençlik Şöleni’ne, 8 dilde barış şarkıları söyleyen Diyarbakır Sur Belediyesinin Çok Dilli Gençlik Korosu damga vurdu.
Seferihisar Belediyesi tarafından 25-31 Mayıs tarihleri arasında sürdürülen Fenerbahçe Futbol Okulları, Diyarbakır Sur, Şanlıurfa Halfeti, Irak Duhok, Almanya Hamm, Çanakkale, Kıbrıs Boğaziçi, Manisa Soma ve Seferihisar spor takımlarının katıldığı Çocuk Futbol Turnuvası tüm heyecanıyla devam ediyor. Değişik kültürlerden bir araya gelen çocuklar, hem futbol oynayarak eğleniyor hem de yeni dostluklara adım atıyor. Seferihisar Belediyesinin kardeş belediyesi olan Diyarbakır Sur Belediyesinin Çok Dilli Gençlik Korosu da, Sığacık Kaleiçi’nde unutulmaz bir konser verdi. Konsere Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sur Belediyesi Meclis üyeleri, katılımcı misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BARIŞ ŞARKILARI
Koro, Kürtçe’nin üç lehçesi, Kurmanci, Zazaca ve Soranice’yle birlikte Türkçe, İtalyanca, İngilizce, Arapça, Ermenice olmak üzere 8 dilde barış şarkıları seslendirdi. Geceye katılan vatandaşlar da, koronun söylediği şarkılara eşlik etti.
Gece bir konuşma yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, birlik ve beraberlik mesajları vererek "Türkiye’de barış, masa başında atılacak imzalarla değil, bir arada yaşama kültürünün gelişip serpilmesiyle gelecek. Biz Diyarbakır Sur Belediyesi’yle kardeş belediye olduk. Onlarla birlikte ortak proje hazırlıyoruz. Bir araya geldikçe, birbirimizi daha iyi anlıyoruz. Anladıkça, sevgimiz, saygımız artıyor" dedi.
Kültürler Buluşması’yla farklı kültürleri bir araya getirerek barışın ne kadar kolay olduğunu herkese gösterdiklerini anlatan Soyer, şöyle konuştu: "Biz Seferihisar’da nereden gelirsek gelelim barış içerisinde yaşamayı başarıyoruz. Bunun tüm Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz. Hele, spor, sanat, müzik, dans gibi aktivitelerle bir araya gelinince farklılıklarımızın bizi ne kadar zenginleştirdiğini anlıyoruz. Yaklaşık bir haftadır 10-13 yaşında 160 çocuğu ilçemizde ağırlıyoruz. Diyarbakırlısı, Çanakkalelisi, Kıbrıslısı tüm çocuklar hem rekabet ediyor hem hep birlikte eğleniyor. Her şeyden önemlisi farklılıklara saygı göstermeyi öğreniyor, Küçük bir futbol turnuvası, bir gençlik konseri, sporun, sanatın dilinin, ırkının, renginin olmadığını gösteriyor. Kimse kimseyi ötekileştirmiyor. Barış böyle güçleniyor. Buradan Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Şık Barut ve Seyit Narin’e verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Umarım bizim kardeşliğimiz tüm Türkiye’ye örnek olur.”