Iğdır’da, Dilucu’na giden polis servisine düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Haluk Varlı’nın İzmir’de yaşayan eşi Gül Varlı acı haberi aldı. Haluk Varlı’nın bir ay önce İzmir’den tayini çıkıp Iğdır’a gittiği öğrenildi.
Dilucu Sınır Kapısında görev yapan gümrük memurlarının işe gidişlerinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine yönelik bombalı saldırıda şehit olan 14 polisten Haluk Varlı’nın acı haberi, İzmir’de özel bir okulda öğretmenlik yapan eşi Gül Varlı’ya sağlık ekipleri eşliğinde polis müdürleri bilgi verdi. Acı haberle fenalaşan Gül Varlı, sağlık ekiplerince özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada tedavi edilen Gül Varlı, daha sonra Balçova ilçesinde bulunan evine gelip eşyalarını topladı. Aslen Vanlı olan Haluk Varlı’nın Van’da defnedileceği belirtilirken, eşi Gül Varlı’da İzmir’den Van’a gitmek için uçakla yola çıktı.
Öte yandan Haluk Varlı’nın şehit olduğunu öğrenen komşuları şoke olurken gözyaşlarını tutamadı. Haluk Varlı’nın 1 ay önce İzmir’den Iğdır’a tayini çıktığı öğrenilirken eşi ile birlikte iki yıl önce oturdukları evi satın aldıkları belirtildi.