İzmir’in Seferihisar ilçesinde, Turizm Haftası kapsamında düzenlenen yöresel yemek yarışması renkli görüntülere sahne oldu.
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 39. kez düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli illerinden yarışmacıların katıldığı yöresel yemek yarışması bu yıl ilk kez Seferihisar’da yapıldı. Farklı illerden ilçeye gelen 45 yarışmacı, hünerlerini sergileyerek yöresel yemek hazırladı. Yarışmacılar arasında yer alan iki erkek yarışmacı dikkat çekti. Yarışmacılar tarafından hazırlanan zeytinyağlılar, hamur işleri ve diğer yemekler, jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye alındı. Üyeler, en lezzetli yöresel yemeği seçmekte güçlük çekti. Yarışmada kategorilere göre, zeytinyağlılar kategorisinde enginarlı çanakta tava yemeğiyle Nedret Çetinbaş, hamur işlerinde kıymalı börekle Nezahat Polat, tatlılarda şeftalili kurabiye ile Atibe Sapan birinci oldu. Birinciler, bin lira para ile ödüllendirilirken, ödüller İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından takdim edildi.
"TURİZMDE HEDEFLERİMİZ VAR"
Yarışmayı takip eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir’de turizmde büyük hedefleri olduğunu belirterek "Sakin şehir Seferihisar’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Turizmde büyük hedeflerimiz var. Seferihisar marinası, denizi, Teos’uyla, kalesiyle çok değerli. Seferihisar’da yeni bir turizm alanı Kaleiçi’nde doğuyor" dedi. Turizmin çeşitliliği ve sürdürülebilirliğini artırmak gerektiğini anlatan Toprak, şöyle konuştu: "Hem turist sayısını hem de elde edeceğimiz geliri artırmayı birlikte planlamalıyız. Ne kadar yatak kapasitesini artırırsak artıralım, buraya gelecek müşterilerin burada daha uzun kalmasını, sürdürülebilir turizmin gelişmesine katkı verecek yeme içme kültürü ve albenisi olan mekanlarımızın birlikte sağlayabiliriz. Bunun da Seferihisar’da yapıldığını görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Bir tarafta marina, Teos Antik Kenti ve Kaleiçi’yle birlikte, termal kaynakların büyük bir değer olduğunu biliyoruz. Bakanlık ve belediye başkanlıklarımızla sıcak suyun dağıtımı noktasında önemli yol kat etmiş durumdayız. Umuyorum ki kısa bir sürede turizm çeşitliliğimizin içerisine termal kaynakları da eklemiş olacağız. Bugün yarışmamıza katılan kadınlarımıza ve beyefendilere çok teşekkür ediyorum."
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de, önümüzdeki yıllarda dünyanın gündemini gıdanın çok daha fazla meşgul edeceğini ifade ederek şunları söyledi: "Çünkü gelecekte çok büyük bir sıkıntı bekliyor. Açlık ve kıtlık gelecekte insanlık ailesini bekleyen büyük bir tehlike durumunda. Bu sıkıntıyı aşmanın anahtarının da köylünün tarlasıyla kentlinin sofrasını bağını kurmaktan geçiyor. Bu nedenle burada gerçekleştirilen sadece bir lezzet yarışması değil. Tüm insanlığa çok büyük dersler çok büyük mesajlar taşıyor. Burada bu mesajı vermemizi sağlayan tüm emekçilerimizin, üreticilerimizin, özellikle de kadınlarımızın hepsinin ellerinden öpüyorum.”
Yöresel yemek yarışmasına, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İl Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve çok sayıda vatandaş katıldı.