İZMİR'de yaklaşık 21 yıldır tabela işleri yapan Yasin Yıldırım, 1,5 yıldır sürdürdüğü kampanya kapsamında isteyen sürücülerin araçlarına Atatürk'ün imzasını ücretsiz olarak yapıyor.
Uzun süredir açık hava reklamcılığı alanında çalıştığını söyleyen Yasin Yıldırım, özellikle bir İzmirli olarak insanların duygularını pekiştirmek amacıyla bir hizmet vermek istediğini belirterek, "Artan milliyetçilik ve Atatürkçülük duygularımla bu konuyla ilgili bir promosyon yapmak istedim. Atatürk imzasını ücretsiz şekilde vermek insanların ilgisini çeker diye düşündüm. İlk başta yakın çevrem için yaptım. Sonra giderek talepler çoğaldı. Dükkânımın önüne bir duyuru asarak ilgiyi artırdım. Yoldan geçerken görenler durup istiyor" dedi.
Çıkartmaları araçlarının camlarına ya da plakaların çevresine olduğu gibi özel eşyalarının üzerine de yapıştırmak isteyenlerin olduğunu belirten Yıldırım, 1,5 yıl önce başladığı kampanya kapsamında yaklaşık bin otomobile imzayı uyguladığını belirterek şöyle konuştu:
"Ulu önderimiz Atatürk'ün resimlerini ve ulusal bayrağımızı dükkanımda, çalışma ortamımda da mutlaka bulundururum. Atatürk imzası ise adeta bir moda oldu. Ben 1.5 yıl önce bu imza yapıştırmasını ücretsiz vermeye başladım, bin civarında araca uyguladım. Gönlümden gelen bir şey. Küçük maliyetler bizi yıpratmaz. Milli bayramlara yaklaşınca insanların duyguları daha yoğun oluyor. Önceden hazırlığımızı yapıyor ve taleplere ona göre yanıt veriyoruz. Kimseyi geri çevirmiyorum."
Aracının camını Atatürk imzasıyla renklendiren Yusuf Aslan da, "Yoldan arabayla geçerken yazıyı fark ettim. Zaten bunu yaptırmak istiyordum. Yazıyı görünce hemen durdum. 19 Mayıs bayramı öncesi Atatürk imzasını arabama koymuş oldum" dedi.

FOTOĞRAFLI