Eskişehir’de, aralarına kadınların da bulunduğu bir grup vatandaş, son günlerde artan terör olaylarına karşı askere alınmak için Askerlik Şubesi’ne toplu müracaatta bulundu.
Odunpazarı’nda bulunan Askerlik Şubesi önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, gönüllü askerliğe başvurmak için gerekli dilekçeleri doldurdu. Daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı’nı okuyan grup, dua ettikten sonra doldurdukları dilekçeleri toplu olarak Askerlik Şubesi’ne verdiler.
Burada bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, son dönemlerde artan terör olaylarını kınadıklarını söyledi. Her gün Anadolu’nun dört bir yanından yükselen feryatların ve acıların bağırlarına bir bıçak gibi saplandığını ifade eden Urfalı, “Ocaklara yangınlar düşüren terörü ve kalleşçe, adice evlatlarımızı katleden kirli ve kiralık terör çetesi PKK’yı lanetliyoruz” dedi.
KADINLAR DA GÖNÜLLÜ ASKERLİK İÇİN BAŞVURDU
Ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte Askerlik Şubesine gelenler arasında bulunan kadınlar da, son zamanlarda artan terör olaylarına karşı askere alınmak için dilekçelerini doldurarak başvuruda bulundular. 56 yaşındaki Lilüfer Sarıbaş da askere alınmak için dilekçe doldurduğunu aktardı. Sarıbaş, "Beni de askere alsınlar bunların hakkından gelelim. Kara Fatma’larımız bugüne kadar cephanelerde, cephane taşımıştır. Biz de bu yüzden savaşa gönüllü olarak girmek istiyoruz. Bizleri de alın askere. Vatan bölünmez, şehitlerimiz hiçbir zaman ölmez. Kanımızın son damlasına kadar vermeye hazırız" diye konuştu.
OĞLUMLA BİRLİKTE ASKERLİK YAPMAK İSTİYORUM
Çocuğunun bir kaç ay önce askerden geldiğini söyleyen ve isminin açıklanmasını istemeyen 52 yaşındaki bir kadın ise, "Ben çocuğumla birlikte askerlik yapmak istiyorum. Bu vatan topraklarını eğer koruyacaksak, oğlum ile beraber mücadele etmek istiyorum. O yüzden o dilekçeyi verdim. Oğlum askerliğini bitirdi, ama yine de gider" ifadelerini kullandı.
"ASKERİN ALNININ TERİNİ SİLSEM BİLE FAYDAM OLUR"
"Askerin alın terini silsem bile faydam olur" diyen ve gönüllü askerlik için başvuran 55 yaşındaki ev hanımı olan Nermin Çelik, "Beni de askere alsınlar. Ben de orada olmak istiyorum. Benim için gururdur. Vatanım için canım feda. Ne mutlu Türküm diyene. Analar ağlamaz dediler, bütün Türk analarını ağlattılar" dedi.
Grup, ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte çevrede bulunan vatandaşların da destekleriyle sloganlar atarak Odunpazarı Bölgesi’ne yürüdükten sonra dağıldı.