Kağıthane Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Cirit Şöleni’nde kadınlar, erkek ciritçilere karşı nefes kesen bir mücadeleye imza attı. Kıran kırana bir mücadele gerçekleştiren sporcular izleyenlere görsel bir şölen yaşattı.
Ata sporu olan Cirit Kağıthane Belediyesi tarafından her yıl Sadabat Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cirit Şöleni ile varlığını sürdürmeye devam ediyor. Hasbahçe Cirit Sahası ev sahipliğinde gerçekleşen Cirit Şöleni’ne, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
ATA SPORU CİRİT, KAĞITHANE’DE VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR
Geçmişi yüzyıllar öncesine uzanan ata sporunun gelecek nesillere aktarılıp sevdirilmesi adına geleneğin bozulmadan sürdürülmesine öncülük eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yarışmaların startını vermek için atına binerek açılış yürüyüşünü gerçekleştirdi. Sunuculuğunu Serkan Aksarı’nın üstlendiği programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte ilk kez cirit oyunu izleme fırsatı buldu.
CİRİTÇİLERDEN GÖRSEL ŞÖLEN
Toplamda 50 ciritçinin büyük çekişmesine sahne olan şölende kadın ve erkek ciritçiler karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadele eden bayan ciritçiler sergiledikleri performansla izleyenleri kendine hayran bıraktı. Türkiye’nin dört bir yanından müsabakalara katılmak için gelen yarışmacılar izleyenlere görsel bir şölen yaşattı.
Programda selamlama konuşması yapan Başkan Fazlı Kılıç, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Başkan Kılıç, "Burada hem geleneksel sporlarımızı yapıyoruz hem de modern sporlarımızı gerçekleştiriyoruz. Hıdrellez etkinlikleri, Okçuluk, yağlı güreş şölenleri gibi tüm geleneksel ve modern sporları icra ettiğimiz bir yerde bulunuyoruz. Önümüzde ki hafta güreş etkinliğimiz olacak herkesi davet ediyorum. Katılımcılara çok teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.