AK Parti Çanakkale milletvekili adayı Bülent Turan’ın davetlisi olarak Çanakkale’ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çan ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan ile birlikte helikopterle geldiği Çan ilçesinde, Kaleseramik fabrikaları ve Çan Belediyesini ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ile görüşen Başkan Topbaş, daha sonra Menderes parkında vatandaşlarla bir araya geldi. Burada düzenlenen miting, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve AK Parti Çanakkale İl Başkanı Erdener Can’ın selamlama konuşmaları ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Çanakkale milletvekili adayı Bülent Turan, Çanakkale ile İstanbul’un tarihi kardeşliği olduğunu söyledi. Turan, “İstanbul ile Çanakkale arasında tarihi bir köprü kuruyoruz, bir gönül köprüsü kuruyoruz, bir yol kuruyoruz. İstiyoruz ki, tarihin kardeş kıldığı iki kutlu şehir, İstanbul ve Çanakkale, yatırım kardeşi olsun, vizyon kardeşi olsun. Bugün, onca davete, onca işine rağmen, İstanbul’un Kadir ağabeyi Çan’ımıza geldi. Bizleri gördü, talimat verdi, vizyonumuzu paylaştı. 13 yıl içerisinde tam 9 seçim yaşadık. Yorulduk tabiri caizse. Ama şimdi ikinci yarıya başlıyoruz. Eğer bu seçimde milletimiz bize, istikrardan yana oy verirse, yatırımdan yana oy verirse, ‘AK Parti iktidarına devam’ derse, göreceksiniz, yeni dönemde tam 4 yıl boyunca ne yerel, ne genel hiçbir seçim yok. Tertemiz bir hizmet dönemi. Hizmetse, onlar konuştu, AK Parti yaptı. O yüzden, hizmetin adresi Kadir Topbaş’a, hizmetin adresi AK Parti’ye oy veren insanlar gösteriyor ki, işte burada Çan kararını vermiş. Kadınlarımız, gençlerimiz burada. Çan ayağa kalkmış. Bizler artık, İstanbul gibi, Bursa, Balıkesir gibi yüzde 50’nin üzerinde oy istiyoruz. Kıl payı değil eze eze birinci olmak istiyoruz. Kurucu Genel Başkanımıza, sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır, sayın hocamız Davutoğlu’na yakışır bir oy istiyoruz” diye konuştu.
“HALKIN KAFASINI RAKAMLARLA BULANDIRIYORLAR”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, parti liderlerinin seçim vaatlerine değindi. Topbaş, “Bugün bir simit 1 lira. Eskiden 1 milyon liraydı. 6 sıfır atıldı, paraya itibar geldi. Üretmeden gelişmek mümkün değil. Paranın kıymetli olması için üretime, özellikle teknolojik üretime ihtiyaç vardır. İleri teknolojilerle siz güçlendirirseniz paranızı, 1 liraya 5 simit alırsınız. Aksi takdirde, 5 liraya 1 simit alamazsınız. Rakam çok olmuş ne olacak. Yaz yazabildiğin kadar. Halkın gözünde, rakamlarla, paralarla insanlara zihinsel bulantı vermeye çalışıyorlar. Geçmişte neler vaat edildi? Hepimiz yaşadık. Biz bunları gördük, duyduk. 30 yaş altında olanlar bilmez. Bunları çocuklarımıza gençlerimize anlatmamız lazım” dedi.
“TAŞERONU ÖNCE CHP’Lİ BELEDİYELERDE ÇÖZSÜNLER”
Belediye seçimlerinde de benzer vaatlerin ortaya atıldığını söyleyen Başkan Topbaş, “Birileri kasamızda parayı görüyor, o paraya güvenerek neler söylüyor. Kardeşim, İstanbul belediyesi bu sene 12 katrilyon yatırım yapıyor. Geçmişte niye bu paralar yoktu? Bankalar kredi, çek karnesi vermiyordu. Nasıl oldu? Gördünüz belediye seçimlerinde bizim karşımıza neler neler çıkardılar. Sayın Kılıçdaroğlu geldi karşımıza çıktı. Daha sonra Genel başkan oldu. Sayın Sarıgül’ü çıkardılar. Daha önce sayın Sefa Sirmen’i getirdiler, Kocaeli eski Belediye Başkanı. Gelir gelmez, ‘200 bin kişiye iş imkanı’ dedi. Garibim gençler, ‘O 200 bin kişiden birisi ben olurum’ zannetti. 200 bin insan. Belediye de o zaman 50 bin civarında insan çalışıyordu, şimdi 72 bin. 50 bin insan. Hepsin dışarıda bıraksan, 200 bin insan diyor. Bu kadar yatırım yapmışız, hesaplıyoruz kaç kişi olabilir diye 100 bini ancak buluyor. 200 bin nerede? Ama atıyor arkadaş. Bir önceki dönem, Maltepe belediyesini CHP kazanmıştı. Orada iftara gittik mahalle iftarına. Mahalleli geliyor, ‘başkanım bizim işler ne olacak?’ Dedik ki ‘Siz takdirinizi bu belediyeden yana kullandınız’ dedik. ‘Evet, bize dedi ki; gelir gelmez sizin tapularınızı vereceğiz. Aradan 1 sene geçti, bir şey yok.’ Dedim ‘Gidin görüşün.’ ‘Bizi içeri almıyor ki’ dediler. İşte bu kadar kolay. Şimdi diyorlar ki; ‘Taşeron olayını çözeceğiz’ CHP’li belediyelerde taşeron var. İlk taşeron işini bunlar başlattı. Oralarda çözsünler, sonra da desinler ki; ‘Biz bu işi çözdük.’ Ha şunu yaptılar; Bazı ilçe belediyeleri AK Partiden aldıkları yerlerde taşeron işçileri işten çıkardılar, taşeronu çözdüler. Çözüm mü çözüm. Böyle de çözebilirler” diye konuştu.
“SİZ DESTEK VERİRSENİZ, BİZ DE AĞABEYLİĞİMİZİN GEREĞİNİ YAPARIZ”
Vatandaşlardan destek de isteyen Başkan Topbaş, “Bugün dünya İstanbul’u konuşuyor. Günde 15 bin ton çöp toplanıyor İstanbul’da, New York’dan daha temiz. İnşallah daha iyi olacak. Duvarlarda çiçekler açıyor. İnanıyorum ki bu yetkiyi Çanakkale’de de verirseniz partimize, biz de ağabeyliğimizin bilinciyle daha da sık gelir, belediye başkanlarımızın başarılarına başarı katmalarına destek oluruz. Çanakkale, Türkiye bütün illeriyle, bölgeleriyle ayağa kalkar” dedi.
Kadir Topbaş, konuşmasının ardından vatandaşlarla vedalaşarak direksiyonuna oturduğu araçla alandan ayrıldı.