Geleneksel Bakırköy Çiroz Engelliler Yaz Kampı’nın açılışı ve yeni yapılacak olan Şile Engelliler Yaz Kampı’nın tanıtımı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılışa katılan Topbaş, İSEM horon ekibi ile birlikte horon tepti.
Engelli bireylere ve ailelerine 1 hafta boyunca 5 yıldızlı otelleri aratmayacak tatil imkanı sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM), Çiroz Engelliler Yaz Kampı’nı düzenlenen törenle açtı. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, AK Parti Eski Milletvekili Lokman Ayva ve sivil toplum kuruluşları katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Engelliler Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan program, İSEM Müzik ve Gösteri Sanatları Toplulukları’nın sergiledikleri canlı müzik ve dans performansları ile devam etti.
TOPBAŞ, ENGELLİLERLE HORON TEPTİ
Tören alanına gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, engelli bireylerle ilgilenerek, bol bol fotoğraf çektirdi. Bir engelli vatandaşın Topbaş’ın oturduğu sırada önüne oturarak kurabiyelerden yemesi renkli görüntüler oluşturdu. Topbaş, konuşmasını yaptıktan sonra sahne alan İSEM Horon ekibine dahil olarak horon oynadı. Başkan Topbaş’ı horon oynarken gören vatandaşlar cep telefonları ile kayıta geçti.
“5 BİN’İN ÜZERİNDE KİŞİ BU KAMPTAN İSTİFADE EDECEK”
Bir hafta boyunca engeli bireylerin ve ailelerinin Çiroz Kampı’nda vakit geçireceklerinin altını çizen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “Bu yıl 5 binin üzerinde vatandaşımız bu kamptan istifade edecek. Şile Yaz Kampı’nı devreye soktuğumuz zaman bu sayı 7 bin kişiye ulaşacak. 1 haftalık süre çok az biliyorum. Ama başkalarına da sıra gelsin diye bu süreyi kısıtlı tutmaktayız. Sağlık daire başkanıma bu kampların sayısının artırılmasını söyledim. Sizin yaşamlarınızı kolaylaştırmak adına bizimde katkı sunmamız gerektiğini biliyoruz. Kimsenin engelli bireylerin tanımadığı dönemden, gerçekten bir birey olduğu bir döneme geldik. Biz bu görevimizi diğer görevlerimizin yanında en önemli ve asli bir görevimiz olarak kabul ediyoruz. Kenarından tutup medyatik olsun diye yapmıyoruz bu işleri. Gönülden yapıyoruz bu hizmetlerin karşılığının ne olacağını bilerek yapmaktayız” dedi.
“ENGELLİLER KOMİSYONU DÜNYA’YA ÖRNEK PROJELER ÜRETİYOR”
Hoşça ve keyifli bir vakit geçirilebilecek bir ortam sağladıklarını ifade eden Topbaş, “Göreve geldiğim günden bugüne, İstanbul’da engellerin aşılması için çok çaba gösterdik. Bütün projelerimizde engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabilmesi adına düzenledik. Engelliler ile ilgili kurduğumuz komisyon, projeler geliştiriyor. Dünyada geliştirilen projeleri takip ediyor ve Anadolu’daki belediyelerimize hizmet veriyor. Bu komisyonumuz dünyaya model olacak farklı projeleri de bize tavsiye ediyor. İstanbul engelsiz bir şehir olsun ve bütün engeller öncelikle zihinlerden kalksın istiyoruz. Tekerlekli sandalyedeki bir kardeşim bana ‘Pazar günü Galata Köprüsü’ne balık tutmaya gittim’ dedi ve teşekkür etti bana. Tramvayları engelli bireylerin tek başına kullanacağı hale getirdik” dedi.
ENGELİLERE VE AİLELERİNE 1 HAFTALIK TATİL
Engelli ve ailelerinin sosyal hayatta daha etkin olmalarını sağlayan “21’inci Çiroz Engelliler Yaz Kampı” 60 bin metre kare alana sahip. Tesislerde bulunan tam donanımlı 55 kamp evinde, engelli ve aileleri 1 hafta boyunca tatil yapma imkanı veriliyor. Klimalı, televizyonlu ve kamelyası olan kamp evleri 5 yıldızlı otelleri aratmayacak konfor sunuyor. Kamp süresi içerisinde tarihi ve turistik geziler, konserler, spor organizasyonları ve eğitici seminerler düzenlenecek.