İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy’de yapımı tamamlanan 6 farklı eğitim merkezinin açılış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Siyasi münazara yapsaydık, Kadıköy için bu merkezi yapmazdık” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kadıköy Kozyatağı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kadıköy Engelliler Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış töreninde engellilerden oluşan mehteran takımının gösterileri ve folklor grubunun oyunları, törene katılan vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
Açılış töreninde konuşan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bu gün burada çok anlamlı bir mekanın açılışını yapıyoruz. Belediyeler sadece fiziki altyapı ve ulaşım sistemleri ile değil, kentin her noktasına sosyal belediyecilik anlayışı ile kentte yaşayanların hayatını mükemmel kılmak zorundayız. Oluşturduğumuz projeleri bu unsurları göze alarak geliştiriyoruz. Bir şehrin medeniyet ölçüsü, o şehirde yaşayan bütün bireylerin her türlü medeniyetin imkanlarından istifade ediyor olmasıdır. Şehrin engelsiz ve erişilebilir olmasıdır. Yakında Hasanpaşa’daki gazhaneyi kültür merkezi olarak kültür merkezi olarak Kadıköy’e kazandıracağız. Bu çok önemli gençlik aktivitelerinin yapılabildiği bir kültür merkezi olacak” dedi.
“KADİR AĞABEY DEMELERİ BANA SORUMLULUK YÜKLÜYOR”
Yılda 15 bin kişinin yararlanabileceği psikolojik danışmanlık merkezini açtıklarını belirten Topbaş, “Psikolojik danışmanlık merkezinde tamamen ücretsiz yararlanılacaktır. Maalesef hanımlarımızın fedakarlık ederek, kendilerinin ihmal ettiğini biliyoruz. Bizim Görüntüleme Merkezimize tesadüfen gelen 16 bin civarında bayana kanser erken tanısı yapılmış. Yani birçok insanın aile hayatı ve yaşayışı kurtarılmıştır. Buradaki engeliler merkezimizde yılda 5 bine yakın vatandaşımız istifade edebilecek. İstanbulluların verdikleri yetki ve kimseye nasip olmayan Kadir ağabey demeleri, bana büyük bir sorumluluk yüklemeleri demektir. Bu güven duygusu, kimse kimseye boşuna ağabey demez bunun farkındayım” diye konuştu.
“SİYASİ MÜNAZARA YAPSAYDIK, KADIKÖY’E NİYE YAPALIM DERDİK”
Yer ve parti ayırmadan çalıştıklarını dile getiren Topbaş, “Yapmış olduğumuz bu merkez bir örnekti. Siyasi münazara yapsaydık, Kadıköy’e niye yapalım derdik. Biz de sizin verdiğiniz yetkilileri kullanıyoruz. Başkanlığa geldiğimiz günden bugüne gayrimüslimlerin mezarlarını bile yaptırdık. Daha önce yapılmıyordu. Görev herkese herkes için olan bir şeydir. Kimsenin kişilikleri göre değil, kişilerde kendi yetkilerini verirken de kent ve ülke menfaatlerini her şeyin önünde düşünmeleri gerekir diye düşünüyorum. Yoksa tezgah altından mandalina alma devri inşallah geri gelmez” şeklinde konuştu.
ENGELLİ MERKEZİNDE ÇOCUKLARLA OYUN OYNADI
Kadıköy Kozyatağı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 6 eğitim merkezinin toplu açılışını yapan Başkan Topbaş, eğitim merkezini gezerek engelli vatandaşlarla sohbet edip, onların yaptığı el işlerine yardım etti. Çocuk bakım merkezini gezen Topbaş, çocukların evde saklandığını görmesi üzerine oyuncak evin kapısını çalarak çocuklarla oyun oynaması neşeli dakikaların yaşanmasına neden oldu.
Başkan Topbaş tarafından açılışı yapılan Engelliler Eğitim Merkezinde İSMEK Kurs Merkezi, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi, Görüntüleme Merkezi, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Engeliler Merkezi ve 0-6 Yaş Otizm Eğitim Merkezi vatandaşların hizmetine sunuldu.