Adalar’da esnaf ziyaretinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Adalar halkı tarafından davul ve zurnayla karşılandı.
Adalar Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin(ADTOKDER) açılış programı için Adalar ilçesine ziyarette bulanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Adalar Halkı tarafından davulla zurnayla karışlandı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Topbaş, bol bol fotoğraf çektirdi. Sivil toplum kuruluşlarıyla ve Adalar’da bulunan futbol kulüplerinin yöneticileriyle toplantı yapan Topbaş, daha sonra Esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaf ziyaretleri sırasında herkesle konuşmaya çalışan Topbaş, bayanlara karanfil dağıttı. Adalar Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılış programında konuşma yapan Topbaş, “Tokat insanın delikanlılığını biliyorum ve onların dürüstlüğünü biliyorum. Adalarda güzel bir çalışma yapmışlar” dedi.
“SEÇİMDE DUYGUSAL DEĞİL, MANTIKLI KARAR VERELİM”
Konuşmasında seçim sürecine değinerek vatandaşların mantıklı karar vermesini isteyen Topbaş, “Değerli kardeşlerim Türkiye’de bir genel seçim var, bu seçim demokrasinin getirmiş olduğu önemli nimetlerden bir tanesidir. Bütün siyasi partilerin iktidar olma adına yetki istedikleri bir durum. O demokrasiyi yani yetkimizi iyi kullanırsak, emanet edeceğimiz çocuklarımızın yarınlarını vereceğim insanları tercih ederken ideolojiyi bir tarafa bırakarak. Duygusal değil akla mantığı uygun bir karar verirsek Türkiye’nin geleceği farklı olur” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN ÖZGÜVENİ YERİNE GELDİ”
Türkiye’ye özgüveninin geldiğini ifade eden Başkan Topbaş, “Öyle bir özgüven geldi ki Türkiye’ye yani bize geçmişteki korkularımızı bitirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Ay’a merdiven yapıyorum’ dese insanlar nereden başlıyoruz diye biz sorar. Hiç tartışılmaz, kanal İstanbul yaparız. Tüneller, metrolar, tüp geçitler bunlar basit hale geldi. Bolu tüneline başlayıp sonra bıraktılar, iktidara geldik bolu tünelini yaptık açtık. Yani biz bunları yapıyoruz ama bunları millet olarak siz yapıyorsunuz. Kaynakları doğru kullandığımız için sonuçlar bunlar oluyor” şeklinde konuştu.
Adalar Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışını yapan Topbaş, daha sonra vatandaşların arasına çıkarak esnafla sohbet etti. Gezi sırasında gördüğü gelin ve damadın yanına giden Topbaş, çifte mutluluklar dileyerek onlarla fotoğraf çektirdi. Geziyi tamamlayana Topbaş, ada halkı tarafından tezahüratlar ve “Onlar Konuşur Ak Parti yapar” şarkıları eşliğinde Büyükada’dan ayrıldı.