Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde denize düşen üniversiteli genci kurtarmaya çalışırken boğularak hayatını kaybeden Kdz. Ereğli Belediyesi Nikah Memuru Şerafettin Akbulut, belediye binası önünde düzenlenen törende mesai arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Törende Akbulut’un eşi ve çocukları gözyaşlarına boğuldu.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Cemaller Köyü Çavuşağzı Plajı’nda dün öğlen saatlerinde ayağı kayarak denize düşen Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Muttalip Demir’i kurtarmak isterken boğularak hayatını kaybetti. Şerafettin Akbulut için uzun yıllar nikah memurluğu görevi yaptığı Kdz. Ereğli Belediyesi önünde tören düzenlendi. Tören sırasında Akbulut’un eşi Ayten, kızı Rukiye ve oğlu Salih tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Acılı aileyi teselli etmeye çalışan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, meydana gelen olaydan dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını söyledi. Şerafettin Akbulut’un bir çok genç çiftin hayatlarını birleştiren birisi olduğunu dile getiren Uysal, “Çok değerli arkadaşımız nikah memuruydu. Bir sürü kardeşimizin, arkadaşımızın hayatlarını birleştirdi. Kendisi de bir kişinin hayatını kurtarmak isterken hayatını kaybetti. Çok üzgünüz” dedi.
Akbulut’un cenazesi Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Metin Avcı’nın yaptırdığı dua ve helallik alınmasının ardından omuzlara alınarak cenaze aracıyla defnedileceği Sücüllü köyüne götürüldü.
Boğularak hayatını kaybeden öğretmen adayı üniversite öğrencisi Muttalip Demir’in cenazesi ise memleketi Şanlıurfa’ya gönderildi.