Kamu Şefleri Derneği Genel Başkanı Emir Kazak, sendikaların siyasetin sözcülüğünü yaptığını ve misyonunu yitirdiğini söyledi.
Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya katılan Kamu Şefleri Derneği Genel Başkanı Emir Kazak, kamuda görev yapan şeflerin mağdur edildiğini belirterek, şef kadrosunun VHKİ ve müdür arasında bir kadro olmasına ve sorumluluğunun ağır olmasına karşın VHKİ’den 40 TL fazla, müdürden ise bin 200 TL az maaş aldıklarını kaydetti. Sendikaların şeflerin sorunlarını dile getirmede yetersiz kaldığını aktaran Kazak, bu nedenle böyle bir dernek çatısı altında birleşme kararı aldıklarını belirtti. Kazak, sendikaların mutlaka olması gerektiğini, üyelerinin büyük çoğunluğunun da sendika üyesi olduğunu, şeflerin sorunlarının çözülmesi için yaptıkları çalışmalarda sendikaları da sık sık ziyaret ettiklerini ve şeflerin sorunlarını sesli bir şekilde dile getirdiklerini söyledi.
Kamu Şefleri Derneği’nin yeni bir dernek olmasına karşın günden güne büyüdüğünü ifade eden Kazak, birçok ilde üyeleri ile bir araya geldiklerini, Kastamonu’da görev yapan şefleri ziyaret etmekten memnuniyet duyduklarını kaydetti.
“SENDİKALAR SİYASETİN SÖZCÜSÜ”
Sendikaların çalışanların değil siyasetin sözcülüğünü yaptıklarını söyleyen Kazak, “Sendikaların misyonunu tamamlaması çalışanları derneklere yönlendirdi. Kamuda çalışanların ücretlerine yapılan iyileştirmelerde şefler unutuldu. Ek göstergeler ve özel hizmet tazminatları ile ilgili yaşadığımız sıkıntıları sendikalar dillendirmedi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli unvanlarda çalışanlar dernekleşiyor. Bu oluşumların en büyük nedeni sendikaların misyonunu yitirmiş olmasıdır. Sendikalar çalışanların değil de siyasetin sözcülüğünü yapmış olmaları yeni arayışları beraberinde getirdi. Onun içindir ki şu anda kamuda irili ufaklı birçok dernek vardır” ifadelerini kullandı.
“YASA TEKLİFİ SUNDUK”
KAŞDER’in 2013 yılında genel merkezi Ankara olmak üzere kurulan bir dernek olduğunu belirten Kazak, “Tüm Türkiye’de her geçen gün örgütleniyoruz. Şuanda 30 bine yakın üyemiz var. Şeflerin özlük haklarında uğramış olduğu haksızlıklar bizim kuruluş amacımız. Sendikaların bunu dillendirmemesi kurulmamızda en büyük etkendir. Yaşadığımız mağduriyetin giderilmesi için bütçe komisyonunda bulunan milletvekilleri ile görüşerek ek göstergeler ve özel hizmet tazminatı ile ilgili hazırladığımız yasa teklifini sunduk. Sorunlarımızın çözümü noktasında çalışmalar yürütüyoruz” şeklinde konuştu.