Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kanser Haftası etkinliği kapsamında kanserli çocukların moral ve motivasyonunu sağlamak amacıyla Kürtçe müzikler eşliğinde eğlence programı düzenledi.
1-7 Nisan Kanser Haftası etkinliği kapsamında Diyarbakır’da kanserli çocuklar eğlendirildi. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan eğlence programında Kürtçe şarkıların yanı sıra çocuklar palyaçoların sergilediği gösterilerle doyasıya eğlendi. Hastanede yapılan etkinlikte doktor ve hemşireler çocukların eğlencelerine ortak oldu.
Düzenlenen etkinliği kanserli çocuklara moral ve motivasyon sağlamak amacıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Serhat Samancı, etkinliğe çok sayıda doktorun de eşlik ettiğini söyledi. Samancı, “Etkinliğimizde, hastanemizde yatan çocuklarımızı eğlendirmek amacıyla düzenledik. Doktorluğun sadece iğne, ilaç ve serumlardan ibaret olmadığını çocuklara anlatmak istedik. Bu etkinliği hastanemizde görev yapan doktor ve hemşirelerimiz birlikte organize ettiler. Bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Etkinliğe katılan kanserli çocuklar ise, kendileri için düzenlenen programdan keyif aldıklarını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.