Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karadağ’ın Sancak Bölgesi’nde bulunan BiyeloPolye ve söz konusu bölgeye bağlı 13 beldede bulunan sağlık ocaklarında kullanılmak üzere temin edilen tıbbi cihazlar, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.
TİKA, Karadağ’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Karadağ’da özellikle sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Karadağ’ın Sancak Bölgesi’nde bulunan BiyeloPolye ve söz konusu Belediye’ye bağlı Rasovo, Njegnjevo, Kanje, Bistrica, Zaton, Lozna, Crhalj, Goduša, Godijevo, Korita, Tomaševo, PavinoPolje ve Bliškovo Sağlık Ocakları için acil ihtiyaç duyulan tıbbi cihazlar, BiyeloPolye Belediye Başkanı AleksandarZuriç, Merkez Sağlık Ocağı Müdürü Adnan Strikoviç, sağlık ocakları müdürleri ve bölge halkının da hazır bulunduğu törenle yetkililere teslim edildi.
Açılış töreninde konuşan TİKA Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Karadağ’da özellikle sağlık alanında TİKA tarafından gerçekleştirilen projelerle ülkenin sağlık hizmetlerine yapılan katkıya vurgu yaparak, teslimi yapılan Oksijen tüpü, manometre, sterilizatör, solunum cihazı, oksimetre, tansiyon aleti ve Stetoskop gibi tıbbi cihazlardan oluşan toplam 105 adet tıbbi ekipmanın bölgede hizmet veren tüm sağlık ocaklarına dağıtılacağını belirtti. Bu destekle, bölge sağlık ocaklarının önemli ekipman eksikliklerini giderileceğini kaydeden Yazıcı, projenin hayata geçirilmesi konusunda emeği geçen yetkililere teşekkürlerini sundu. Karadağ’ın kuzey bölgesinde yer alan tüm şehirlerde pek çok alanda proje ve faaliyetlerinin olduğunu sözlerine ekleyen Yazıcı, bölgenin önemli yerleşim yerlerinden biri olan ByeloPolye şehrinde de sağlık sektörünün yanı sıra eğitim ve tarım sektörlerinde de projeler gerçekleştirmeye devam edeceklerini kaydetti.
BiyeloPolye Belediye Başkanı Zuriç ise, TİKA’nın bugün ve bundan önce gerçekleştirdiği projeleri ile daima ByeloPolye Belediyesi’nin yanında olduğunu gösterdiğini belirtti. Günde yüzlerce hastanın sağlık hizmeti aldığı merkez sağlık ocağının tüm donanımının da daha önceden TİKA tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatan Zuriç, bugün teslim edilen ekipmanlarla da bölgedeki tüm sağlık ocaklarının ihtiyaç duyduğu tıbbi ekipman ihtiyacının karşılandığını söyledi. TİKA’nın belediyeleri nezdinde çok iyi bir işbirliği ve çözüm ortağı olduğunu da ifade eden Zuriç, TİKA’ya ve emeği geçen herkese müteşekkir olduklarını belirtti. Boşnak ve Karadağlı 68 bin vatandaşın yaşadığı multi etnik yapıdaki ByeloPolye şehrinde gerçekleştirilen proje ile merkez ve merkeze bağlı beldelerde verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi ve sağlık altyapısının iyileştirilmesi amaçlanıyor.