Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenileme çalışmaları tamamlanan Karadağ Podgoritsa’daki Bozidar Vukoviç Podgoriçanin İlköğretim Okulu spor salonu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
TİKA, Karadağ’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda yenileme çalışmaları tamamlanan Karadağ Podgoritsa’daki Bozidar Vukoviç Podgoriçanin İlköğretim Okulu spor salonu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı Anaokullar, İlkokullar ve Engelli Merkezlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Arijana Nikoliç Vucinic, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Slobodan Filipoviç, Podgoritsa Belediye Başkan Yardımcısı Boris Mugoşa, Bozidar Vukovic Podgoricanin İlköğretim Okulu Müdiresi Ljubinka Nediç, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende konuşan Karadağ Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Vuciniç, TİKA’nın eğitim alanında gerçekleştirdiği projeleri yakından takip ettiklerini belirterek, yerinde ve ihtiyaca cevap veren projelerle Karadağ halkının gelişimine yapmış olduğu katkıları takdirle karşıladıklarını söyledi. Uzun zamandır tadilata ihtiyaç duyan bu spor salonunun yenilenmesinin gerek Konik halkı, gerekse başkent Podgoritsa halkı için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Vuciniç, TİKA tarafından gerçekleştirilen bu ve bundan önceki tüm eğitim projeleri için TİKA yetkililerine teşekkürlerini sundu.
TİKA Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı ise, TİKA tarafından Karadağ’da gelecek nesillerin modern bilgi ve donanımlarla yetişmesi hedefi doğrultusunda eğitim sektörüne büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, faaliyette bulundukları tüm sektörler arasında özellikle eğitim sektörüne verdikleri öneme dikkat çekti. Beden eğitiminin de örgün eğitimin önemli bir unsuru olduğunu hatırlatan Yazıcı, başkent Podgoritsa’da yaklaşık bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü okulun spor salonunun öğrencilere ve bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Bozidar Vukoviç Podgoriçanin İlköğretim Okulu, çoğunluğunu Roman ve Boşnak vatandaşların oluşturduğu başkent Podgoritsa’nın az gelişmiş bölgelerinden biri olan Konik bölgesinde yer alıyor. Tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlanan spor salonundan okulda öğrenim gören bin 480 öğrenci faydalanacak.