Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 20. gün nöbeti devam ederken, ilahiyatçı Mustafa Karataş hemşehrileriyle birlikte nöbet tuttu.
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Misak-ı Milli Meydanı’nda toplanan vatandaşlar akşam namazını meydanda kılarken namazın ardından konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Hz. Muhammed Mustafa’yı (s.a.v.) zikretmeye çalışacaklarını ifade ederek, başta Mustafa Karataş olmak üzere meydana gelen herkese teşekkür etti.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ardından konuşan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise, bütün Türkiye’nin meydanlarda olduğunu ifade ederek, “Biz Sayın Cumhurbaşkanımız bitti diyene kadar hep beraber meydanlarda olacağız. Bu akşam da Mustafa Karataş hocamız, Safranbolu’nun Karabük’ün değerli evladı sizlere hitap edecek” dedi.
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla sözlerine başlayan Mustafa Karataş, “Kainatı yoktan var eden kurda kuşa rızkını veren, çayırda ot bitiren, bizi mümin kılan, bizi iman kardeşi kılan, vatan veren, bayrak veren, bizleri kardeş kılan, sağlık veren, mülk veren, evlat veren, bizim aramızda birliği kardeşliği samimiyeti ziyade eyleyen Allah’a hamdolsun. Sizi hesap etmeyenler gizli hesaplarının içerisine katmayanlar 15 Temmuz gecesi büyük bir yenilgiye uğradılar ve bu milletin ne kadar büyük olduğu aziz olduğu ne mübarek bir millet olduğu biliniyordu. Ey Türk milleti, ey aziz millet sen ne kadar büyüksün ki kanın tevhidi kurtarıyor. Zalimlere, hainlere, katillere geçit vermiyor. Siz çok büyüksünüz. Ben bir hoca olarak aranızdan bir kardeşiniz olarak devletin kurumları devlet olarak bu 15 Temmuz gecesi sizin gerinizde kaldık. Millet devletin kurumlarını, hacısını, hocasını, alimini geçti. Eli öpülecek, alnı öpülecek, ayakları öpülecek bir millet olduğunu bütün dünyaya haykırdı. Onun için Allah’a yeniden hamdediyoruz ki böyle bir milletin evladıyız. Böyle bir millet var karşımızda Rabbime şükürler olsun” dedi.
“O gece tüm İslam dünyası Türkiye’ye ve Erdoğan’a dua etti”
15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı vatandaşların tepki göstermesinin Müslümanların umutlarını da yeşerttiğini ifade eden Mustafa Karataş, “Müslümanların beklentisini de boşa çıkartmadı. Tüm dünya coğrafyasında Allah rızasını kazanmak isteyen dünya ve ahiretini düşünen müminleri de biz rahatlatmış olduk. Filistin düşecekti o gece. Suriye daha berbat olacaktı. İslam coğrafyası ümitsizliğe düşecekti. Mekke, Medine düşecekti o gece. Onlar da bunun farkındaydı ve Türkiye’ye dua ettiler. O gece tüm İslam dünyası Türkiye’ye ve Erdoğan’a dua etti. Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız yardımlar o gece başımızın gözümüzün sadakası oldu. Onların hikmeti onların faydasını o gece gördük. Rabbim o gece bize acıdı. Rabbim merhamet etti. Çünkü verilmiş sadakamız vardı. Sadaka belayı defeder” ifadelerini kullandı.