Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karayip ada ülkelerinden Dominika’ya tarım ve sağlık alanında kullanılmak üzere malzeme desteğinde bulunuldu.
Türkiye ile Karayipler Bölgesi arasında son yıllarda geliştirilen ilişkilere TİKA’nın katkısı devam ediyor. Bu çerçevede Tarımsal Hizmetlerin Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında Tarım Bakanlığı yetkililerine bilgisayar, projektör vb. malzemelerden oluşan ekipman,
Sağlık Bakanlığı yetkililerine Porsmouth Hastanesi Laboratuarında kullanılmak üzere temin edilen hemotoloji ve kimya analiz cihazları düzenlenen törenlerle teslim edildi. Ardından Dominika Yayıncılık Kurumu’na ülke çapında daha sağlıklı ve kapsamlı yayın yapılabilmesi amacılığıyla temin edilen malzemeler ile Su ve Sanitasyon Altyapsının İyileştirilmesi Projesi kapsamında, Dominika Su ve Kanalizasyon Şirketi yetkililerine, başta güç ünitesi olmak üzere 45 ayrı malzemeden oluşan teknik ekipman düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yetkililerinden oluşan heyet ile Dominika resmi makamları arasında görüşmelerle başlayan çalışmalar proje teslim törenleriyle devam etti. Görüşmeler çerçevesinde Dominika Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Müsteşarı ve aynı zamanda Çevre, Doğal Kaynaklar, Planlama ve Balıkçılık Bakanlığı Müsteşarı HaroldGuiste, Dominika Sağlık Bakanı Müsteşarı Helen Royer, Dominika Su ve Kanalizasyon Şirketi Genel Müdürü Bernard Ettinoffe ve Dominika Yayıncılık Kurumu Genel Müdürü Cecil Joseph tarafından kabul edilen TİKA heyeti, ismi geçen kurumlar bünyesinde gerçekleştirilen projelere ve olası işbirliğine dair temaslarda bulundu.
Dominika yetkilileri, TİKA’nın birçok alanda gerçekleştirdiği projelerden duydukları memnuniyeti dile getirerek söz konusu işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundular.