Dünya Tiyatro Günü kutlamaları kapsamında Kartal Belediyesi tarafından ünlü tiyatrocu Metin Akpınar’a onur ödülü verildi.
Dünya Tiyatrolar Günü kutlamaları kapsamında Kartal Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen programla takdim edilen tiyatro onur ödülüne bu yıl birçok sinema filminde yer alan ünlü tiyatrocu Metin Akpınar layık görüldü. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi programında hayranları ile bir araya gelen ünlü oyuncu Metin Akpınar’a onur ödülünü Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer takdim etti.
“KARTAL İLÇEMİZİN ANADOLU YAKASINDA SANATIN MERKEZİ OLABİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Tiyatro onur ödülüne bu yıl usta tiyatrocu Metin Akpınar’ı layık gördüklerini söyleyen Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Biz Kartal Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizin değerlerinden tiyatronun büyük ustalarına ödüller veriyoruz. Bu yıl bu ödülü Metin Akpınar’a takdim ettik. Kartal Belediyesi 2 tiyatro etkinliğinin dışında 5 Kültür merkezinde tiyatro etkinlikleri devam ediyor. Tiyatro etkinlikleri kapsamında Ferhan Şensoy, Genco Erkal, Sümer Tilmaç ve dünde Zübük sahnedeydi. Bu günde Metin Akpınar’a ödül verdik. Tiyatronun sinemanın toplumdaki önemini bilen bir belediyeyiz. Bu bağlamda farklı kurslarla da gençlerimizin yetişmesi için çalışıyoruz. Teşvik etmek amacıyla da bu tür onur ödüllerini veriyoruz. Metin Akpınar gibi ülkemizin yetiştirdiği çok büyük değerin bu gün yaptığı söyleşi programıyla aydınlandık, düşüncelerini bizlerle paylaştı. Bundan sonra da Kartal Belediyesi bu tür çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz göreve geldiği günden bu yana kültürümüzün Kartal’da bu değerlerin yer bulması ve yetişmesi için her türlü çalışmayı yaptı. Biliyoruz ki belediye başkanımızın varlığı benim için çok büyük bir şanstır. Sanat eğer Anadolu yakasında da yer bulacaksa bunun merkezinin Kartal olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
“SANAT HAYATIN HER ALANINDA VARDIR”
“Sanat nedir” sorusuna cevap veren Ünlü Tiyatrocu Metin Akpınar, “Doğa insan, İnsan toplum ilişkilerini irdeleyen olguya kısaca sanat diyoruz. Sanatın her dalı var yani söyleyecek sözü olan düşüncesini her yere yazabilir kağıda yazılabilir, beyaz cama yazılabilir, bina yapabilir bunların hepsi sanattır. Aralarında ‘ucube’ diye suçlananlar vardır ama o da bir sanattır” diye cevap verdi.
Akpınar, “Dikkat ediyorum, vatandaşlar sinema ve televizyondan dışarıya çıkamıyor, kitap diye bir şey var, alın kitap okuyun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 3 bin 900 küsur sayıda kitap okumuş. Niye bu kadar rakam net, çünkü, her okuduğu kitabın kenarına not almış. Belki de daha fazladır ama biz bu kadarını biliyoruz. Onun için kitap okuyun. Televizyon niçin aptal kutusu olarak nitelendiriliyor. Çünkü, onu izlerken beyniniz şeker yakmıyor, enerji sarf etmiyor. Oysa bir kitap okurken cayır cayır şeker yakıyorsunuz, onun için kitap okuyun” diye konuştu.
Düzenlenen söyleşi sonrası Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ünlü tiyatrocu Metin Akpınar’a onur ödülünü takdim etti.