Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kartalkaya’da kayak yaparak yeni sezonu açarken, stres atmak isteyen herkesi kayak sporu yapmaya davet etti.
Türkiye’nin en popüler kayak merkezi Kartalkaya’da sezon açıldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kayak yaparak sezon açılışını yaptı ve kayak tutkunlarını Kartalkaya’ya davet etti. Kartalkaya’da bulunan Kaya Palazzo Otel’de ekibiyle birlikte belediyenin yeni dönem çalışmaları için kamp yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, hem kayak yaptı hem de ekibiyle birlikte stres attı. Henüz yoğunluğun yaşanmadığı pistlerde sezonun ilk kayağını yapmanın keyfini çıkaran Başkan Yılmaz, kayakseverlere mesaj gönderdi.
Türkiye’nin en iyi kayak merkezinin Kartalkaya olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "İstanbul ve Ankara gibi iki büyük metropolün arasında kalan kayak merkezimizde kar kalınlığı 90 santimetreye yaklaşınca yapay karlarla pistlerin kar kalınlığı 120 santimetreye getirildi. Yapay kar sistemi sayesinde kayak sezonunda sıkıntı yaşanmıyor. Kayak tutkunları için 5 muhteşem otelimiz ve pistlerimiz yeni sezona hazır. Kayak yapmak ayrı bir keyiftir. Ayrıca kayak sporu, stres atmanın da en güzel yoludur. Köroğlu zirveleri stresten uzaklaşmak isteyen herkesi kaymaya çağırıyor. Muhteşem bir doğayı kayarken keşfediyorsunuz. Buraya gelin, enerji depolayın” şeklinde konuştu.
Kaya Palazzo ve Dorukkaya Oteli Genel Müdürü Yusuf Avcı ile sezon açılışı üzerine sohbet eden Yılmaz, Kaya Palazzo’nun Belek’teki otelinin G20 Zirvesine ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, bundan büyük bir gurur duyduklarını söyledi. Bolu’nun Turizm Gelişim Bölgesi ilan edilmesi ile yatırımcının önünü açacak 5. Bölge Teşvikleri için fırsat doğduğunun altını çizen Yılmaz, “Kaya Holding gibi Bolu’nun tanıtımında çok katkısı olan kuruluşlar bizim için çok önemli. Boluspor’un da ana sponsoru. Yaz aylarında Antlaya’da Boluspor’un kamp yapmasına imkan sağlıyor. Bolu daha keşfedilmemiş bir cennet. Turizm şehri olma hedefimizi özel sektörümüzle birlikte gerçekleştireceğiz. Yeni yatırımcılarımıza her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız” ifadelerini kullandı.
Bolu’nun dört mevsim turizm potansiyeli ile güçlü bir alt yapıya sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, kış mevsiminin en güzel yaşanabileceği ender yerlerden birinin de Bolu olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, “Bolu’da her mevsim büyük güzelliklerle yaşanıyor. Şimdi kış mevsimine geçerken, ’en güzel kış manzaraları nerede olur’ diye sorun, tek cevabı vardır; Bolu... Kartalkaya kayakseverleri, Gölcük, Abant, Yedigöller fotoğraf meraklılarını bekliyor” şeklinde konuştu.