Kayseri’de yaşayan Sivaslılar, Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu (KASİDEF) tarafından düzenlenen Sivaslılar gecesinde bir araya geldi.
Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen geceye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı ve KASİDEF Başkanı İsmail Tamer, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye’de biz sizin gayretleriniz ile iktidara geldik. Birçok algı operasyonu yapılır ama biz gerçek hizmetler gerçekleştiriyoruz. Yürüteceğimiz hizmetler var ve Türkiye büyümeye devam edecek. Aklımızı karıştırmaya çalışıyorlar. Hayır. Bunların hiçbirine müsaade etmeyeceğiz. Biz 12 yıldan bu yana bir yere gömümü bulduk? Hayır. Biz en önemli kaynaklarımızı bulduk. İnsan kaynağımızı bulduk. Bununla beraber Allah bereketini verdi. Alevi, suni demedik. Türkiye vatandaşı olan bütün kardeşlerimiz kalkınmaya katkı koyacak dedik. Yıllardan beri Kürt-Türk ayrımı yapmaya çalıştılar. Türkiye büyümesine ve kalkınmasına devam edecek” ifadelerini kullandı.
“Biz başkaları gibi yoku paylaşmıyoruz” diyen Bakan Yıldız, “Ekonomi de yapacaklarımız var. Biz başkaları gibi yoku paylaşmıyoruz. Biz ümitlerle oynamıyoruz. Biz dürüst olacağız. Ne varsa açık ve şeffaf olarak paylaşacağız. Hala yapacağımız işler var. 13 yıl önce siz bizi alnı ak olarak gönderdiniz. Şimdi bayrak yarışında bayrağı düşürmeden bir başka arkadaşımıza teslim edeceğiz. İnşallah biz ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı ve KASİDEF Başkanı İsmail Tamer ise, “Sivaslı olmaktan her zaman gurur duydum ve Sivaslı olduğumu hiçbir zaman inkar etmedim. Milletimizin kararı ile milletvekili oldum ve sizler Ankara’da alnımın akı ile temsil ediyorum. Şimdi de milletvekili adayıyım. Sizlerin yüzünü kara çıkaracak hiçbir hareketim olmadı. Sizler ne yapacağınızı biliyorsunuz. Ben sizi her zaman ve her yerde gururla temsil ettim” dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki ise, “Ben şehrimize yıllarca hizmet ettim. Genel merkezimizin isteği üzerine aday olarak ayrıldım. Allah’a şükürler olsun başım dik, alnım ak olarak geldiğim makamdan alnım açık bir şekilde bıraktım. Gece gündüz demeden ne söz verdiysem yerine getirdim. 3 aydan beri seçim meydanında geziyorum. Hiçbir hemşerim ‘sen söz vermiştin ama sözünü yerine getirmedin’ diyen olmadı. Kimseyi ırkından ve partisinden dolayı ayırt etmedim” ifadelerini kullandı.
Özhaseki, “Bu seçim hepsinden daha önemlidir. Türkiye’de seçimler önemli olmuştur ama bu seçim daha önemlidir. Türkiye’de öyle insanlar var ki yönetime geliyorlar ve rezil edip gidiyorlar ama başka bir iktidar geliyor ve ülkeyi şaha kaldırıyor” diye konuştu.
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Bugün Türkiye’nin hangi şehrine gitsem orada yoğun bir Sivaslının olduğunu görüyorum. Elbette doğduğumuz yeri hiçbir zaman isteyerek terk etmeyiz ama maalesef ülkemiz o kadar kötü yönetimlerle karşılaştı ki adeta Anadolu boşalmak zorunda kaldı. Artık Anadolu şehirleri bir yıldız gibi parlıyor. Kayseri buna önemli bir örnek. Sivas’ta bu yolda hızla ilerleyen bir örnek olacak” şeklinde konuştu.