Balıkesir’de trafik kazası sonucu yoğun bakımda tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 5 kişiye umut oldu.
Balıkesir’de motosikletiyle trafik kazası geçiren ve ağır yaralı olarak Balıkesir Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin organ nakil koordinasyon birimi görevlileri Dr. Mehmet Suluoğlu ile hemşire Emine Ekinci, aileyle görüşerek organların bağışlanmasını istedi. Aile, vefat eden yakınlarının isminin açıklanmasını istemeyerek organlarının bağışlanmasına izin verdi. İznin ardından akciğeri ile kalp İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, karaciğer Bursa Acıbadem Hastanesi’ne, böbrekler ise Bursa Uludağ Üniversitesi’ne gönderilmek üzere ekipler tarafından operasyonla alındı.
Hemşire Ekinci, "Hastanemizin yoğun bakım ünitesine yatırılan hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Aile organ bağışında bulunarak 5 hastaya umut oldu. İnsanın insana yapabileceği en güzel sadaka örneği. Merhumun ailesine başsağlığı diliyorum. Bizler her iki gruba aracılık ediyoruz. Ben her iki gruba teşekkür ediyorum" dedi.